ΑΘΗΝΑ
10:14
|
05.05.2024
Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου για τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξοργισμένοι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αττικόν», από την κατάσταση που επικρατεί με τα ράντζα στους διαδρόμους, προχώρησαν σήμερα σε κινητοποίηση από την έναρξη της γενικής εφημερίας στις 8:00, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.

Όπως δήλωσε στο DEBATER ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων του «Αττικόν» και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων, Γιάννης Πλαγιαννάκος, «η εφημερία ξεκίνησε στις 8:00 με 31 κρεβάτια στο σύνολο του νοσοκομείου κενά και με 48 ράντζα στους διαδρόμους. Δεν πρόλαβαν να μπουν όλοι οι ασθενείς τη νύχτα, σήμερα θα γίνει η μεταφορά τους, αλλά η εφημερία ξεκίνησε και τα ράντζα θα ξεπεράσουν τα 100».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο νοσοκομείο «έχουν ανοίξει τρεις κλινικές Covid με 96 κρεβάτια. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 71 ασθενείς στις κλινικές Covid και 30 διασωληνωμένοι στη μονάδα Covid, ενώ έχουν μείνει κενά μόνο τρία κρεβάτια».

«Το προσωπικό είναι εξαθλιωμένο, οι ελλείψεις τεράστιες, δεν έχει έρθει κανείς αντικαταστάτης για τους ανεμβολίαστους που μπήκαν σε αναστολή… Οι βάρδιες είναι ατελείωτες, δεν βγαίνουν ούτε οι άδειες. Είμαστε εδώ στη μάχη, στον πόλεμο» είπε αγανακτισμένος.

«Σήμερα διαμαρτυρόμαστε για την αθλιότητα να νοσηλεύουμε ασθενείς σε ράντζα μέσα στην πανδημία. Πρόκειται για επικίνδυνη νοσηλεία και η πολιτική ηγεσία πρέπει να το λάβει υπόψιν της και να βρεθεί λύση» πρόσθεσε.

Επιπλέον, αποκάλυψε πως στις κλινικές μη Covid υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού. «Καθημερινά βγαίνουν θετικά περιστατικά στις κλινικές μη Covid».

Πηγή: debater.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Μεξικό: Δύο νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα