ΑΘΗΝΑ
10:47
|
03.12.2022
Βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν σήμερα τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τροπολογία για την μόνιμη ένταξη των εργαζόμενων οδηγών δικύκλου (διανομέων και κούριερ) στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα κατέθεσε σήμερα το ΜέΡΑ25.

Η κατάθεση της πρότασης έγινε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Κύρωση Κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» με θέμα: «Μόνιμη ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των εργαζομένων οδηγών δικύκλου ταχυμεταφορέων (courier), ταχυδιανομέων (delivery) και υπαλλήλων εξωτερικών εργασιών που εργάζονται με δίκυκλο».

Σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται πως η ένταξη αυτών των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα είναι επιβεβλημένη καθώς ο βασικός εργασιακός χώρος αυτών των εργαζόμενων είναι ο δρόµος. Και η ανακοίνωση τονίζει:

«Οι κακοτεχνίες και οι κακοσυντηρηµένοι δρόµοι, η συνεχής έκθεσή τους στους θορύβους και στη µόλυνση της πόλης, η εργασία κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, τα συχνά – θανατηφόρα ή µη – εργατικά ατυχήµατα, οι µυοσκελετικές παθήσεις που ακολουθούν το επάγγελμα, το άγχος, η ένταση και το γεγονός πως η Ελλάδα έχει πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα, συνιστούν αρκετούς λόγους, ώστε το επάγγελμα των ταχυδιανομέων/ ταχυμεταφορέων/ υπαλ. εξ. εργασιών με δίκυκλο, να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ)».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεσσηνία: Κατηγορίες για βιασμό 9χρονης από 17χρονο

The Twitter Files: Αποκαλύψεις για λογοκρισία άρθρων για τον Χάντερ Μπάιντεν

Οι δικηγόροι του Ασάνζ προσέφυγαν στο ΕΔΔΑ

Λαβύρινθος στις Άνδεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα