ΑΘΗΝΑ
23:06
|
19.04.2024
Οριζόντια μέτρα για όλους και όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους ζήτησε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Τάκης Παναγιωτόπουλος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για νέα μέτρα τα οποία θα συμβάλουν στην ανάσχεση του κύματος της πανδημίας στην χώρα, τονίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών, απηύθυνε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για οριζόντια μέτρα που θα αφορούν όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους ανεμβολίαστους καθώς όπως είπε, ο ιός μεταδίδεται από όλους και σε όλους. Όπως είπε, τα μέτρα δεν πρέπει να διαχωρίζουν ή διχάζουν τους πολίτες και μίλησε για μείωση του συγχρωτισμού σε χώρους όπως η διασκέδαση, τα ΜΜΜ ή τα αμφιθέατρα.

Συνεχίζοντας πρότεινε να αναθεωρηθεί η αναστολή εργασίας για τους 6.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς και να εξεταστούν άλλες ποινές όπως η παρακράτηση μέρους του μισθού τους, ενώ στάθηκε και στη σημασία της ενίσχυσης των εμβολιασμών.

Αναφερόμενος στην συνολική διαχείριση της πανδημίας ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως από τις αρχές του φθινοπώρου δόθηκε το μήνυμα ότι «μπήκαμε σε κανονικότητα» χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά και ότι η διασπορά γίνεται μόνο από τους ανεμβολίαστους κάτι που όπως είπε «δεν στέκει επιστημονικά δυστυχώς».

Εξήγησε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από σοβαρή νόσο και θάνατο αλλά παραμένει υπαρκτή αν και χαμηλότερη η πιθανότητα απλής νόσησης ενώ οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν. Ο καθηγητής ανέφερε ότι δεν χρειάζονται εμμονές για τους ανεμβολίαστους και πως τα μέτρα πρέπει να αφορούν όλη την κοινωνία.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα