ΑΘΗΝΑ
09:18
|
19.01.2022
Από την 1η Δεκεμβρίου οι πλήρως εμβολιασμένοι με το ρωσικό Sputnik V θα μπορούν να εισέλθουν στο Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τουρίστες από τη Ρωσία, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, θα μπορούν να ταξιδεύουν στο Ισραήλ από την 1η Δεκεμβρίου του 2021. Τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού του Ισραήλ σε κοινή ανακοίνωσή τους, διευκρινίζουν ότι η χώρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες από τη Ρωσία καθώς ξεπεράστηκαν και επιλύθηκαν κάποια τεχνικά και νομικά ζητήματα.  

Να σημειωθεί ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αναγνωρίστηκε από το Ισραήλ στις 15 Νοεμβρίου.

«Προέκυψαν κάποια τεχνικά και νομικά ζητήματα στην υφιστάμενη διαδικασία εισόδου για ξένους τουρίστες, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι δυνατό για τους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V να έρχονται στο Ισραήλ από την 1η Δεκεμβρίου 2021. Μέχρι τότε, θα έχει ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός του συστήματος, όλες οι νομικές διαδικασίες και υποχρεώσεις και ο μηχανισμός εισόδου θα λειτουργεί χωρίς προβλήματα προκειμένου να εγγυάται την υγεία τόσο των Ισραηλινών πολιτών όσο και των τουριστών, παρέχοντάς τους άνετες συνθήκες και μια ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία. Πήραμε την απόφαση ότι το Ισραήλ θα αναγνωρίσει επίσημα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V στις 15 Νοεμβρίου 2021», ανέφερε η δήλωση των δύο αρμόδιων υπουργείων.

«Πριν από δύο εβδομάδες, το Ισραήλ άνοιξε τις πύλες του σε τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια αναγνωρισμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Υπό το πρίσμα του επιτυχημένου εμβολιασμού του ισραηλινού πληθυσμού με τρίτη δόση και τα χαμηλά ποσοστά διασποράς της ασθένειας, ο πρωθυπουργός Νταφτάλι Μπένετ, μαζί με τον υπουργό Υγείας, Νιτζάν Χόροβιτς και τον υπουργό Τουρισμού Γιοέλ Ραζβοζόφ αποφάσισαν να άρουν τους πρόσθετους περιορισμούς και να ανοίξουν τα σύνορα της χώρας για τους τουρίστες που εμβολιάστηκαν με το Sputnik V και έλαβαν θετικό τεστ αντισωμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από τις αρχές Νοεμβρίου μεμονωμένοι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού εισέρχονται στο Ισραήλ. Ένα κοινό σχέδιο των υπουργείων Τουρισμού και Υγείας και του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ επιτρέπει την είσοδο στη χώρα σε ξένους που έχουν εμβολιαστεί εντός των τελευταίων έξι μηνών με τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac και Sinopharm.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όσοι έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό μπορούν επίσης να εισέλθουν στο Ισραήλ, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει μία δόση εμβολίου που έχει εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τα σύνορα του Ισραήλ παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κλειστά για ξένους από τον Μάρτιο του 2020. Τους τελευταίους μήνες η χώρα επέτρεψε την είσοδο μικρών ομάδων εμβολιασμένων τουριστών και συγγενών πρώτου βαθμού Ισραηλινών.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Τανάγρα σήμερα τα πρώτα έξι Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας

Ισπανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας

Σμύρνη: Παρηγοριά ή παραπλάνηση

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα