ΑΘΗΝΑ
02:34
|
17.01.2022
14 μέλη πολιτικών οργανώσεων και συνδικαλιστές συνελήφθησαν τη Δευτέρα στην Τουρκία με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εvrensel, 14 μέλη πολιτικών οργανώσεων και συνδικαλιστές συνελήφθησαν τη Δευτέρα στην Τουρκία με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι 14 συλληφθέντες προέρχονται από τις 19 προσαγωγές που έγιναν μετά από επιδρομές της αστυνομίας στην νοτιανατολική επαρχία του Ντγιάρμπακιρ στις 8 και 9 Νοεμβρίου, ανέφερε η εφημερίδα.

Στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται πέντε τοπικά στελέχη του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), μέλη του Κόμματος Δημοκρατικών Περιφερειών (DBP), του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PSK), τοπικά στελέχη της Ένωσης Εργαζομένων στον τομέα της Υγείας και της Κοινωνικής Υπηρεσίας (SES), καθώς και του εκπαιδευτικού σωματείου Eğitim-Sen.

Οι κρατούμενοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε διαδηλώσεις υπέρ απολυμένων μελών του HDP, καθώς και επίσημες δηλώσεις αλληλεγύης υπέρ φυλακισμένων μελών του σωματείου Eğitim-Sen.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί το HDP για δεσμούς με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, PKK, το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο με το τουρκικό κράτος εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Η Άγκυρα έχει εντείνει την καταστολή απέναντι στο HDP κυρίως μετά το 2016, όταν και η πλειοψηφία των εκλεγμένων δημάρχων με τους συνδυασμούς του συγκεκριμένου κόμματος αποπέμφθηκε εν μία νυκτί και αντικαταστάθηκε από αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους διορισμένους από την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: Ahvalnews.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση σε αστυνομικό, Ηλιούπολη: Τον χτύπησαν και του πήραν τον ασύρματο

Επιθέσεις στο μαγαζί «Αχίλλειον» μετά την υπόθεση βιασμού 24χρονης

Σεισμός στη Χαλκιδική: Θα χρειαστούν μέρες για να εκτιμηθεί η σεισμική ακολουθία

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα