ΑΘΗΝΑ
14:30
|
19.04.2024
Οι έντονες αντιδράσεις ανάγκασαν την επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητήσει συγνώμη και να κατεβάσει την τουρκοκυπριακή σημαία από το χώρο του δημαρχείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Σάλο προκαλεί η χτεσινή έπαρση της σημαίας του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους στο δημαρχείο δήμου Ουάλθαμ Φόρεστ του βορειοδυτικού Λονδίνου με αφορμή την επέτειο της μονομερούς κήρυξης της «ανεξαρτησίας» του, από τον τότε πρόεδρο του ψευδοκράτους Ραούφ Ντενκτάς στις 15 Νοέμβρη 1983.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στο Λονδίνο, Θανάση Γκαβό, η έπαρση της σημαίας ήταν πρωτοβουλία Τουρκοκύπριων δημοτικών συμβούλων και κατοίκων της περιοχής με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο (σύμφωνα και με ανάρτηση του βουλευτή των Εργατικών , Τζον Κράιερ, φαίνεται πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν είχε τελικά και την έγκριση της επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου, Γκρέις Γουίλιαμς.

Σε κάθε περίπτωση, οι ευρύτερες αντιδράσεις κυρίως από τη μεριά της ελληνικής και κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο, ανάγκασαν την επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου Γκρέις Γουίλιαμς να ζητήσει συγνώμη με ανακοίνωσή της, στην οποία ανέφερε:

«Το δημοτικό συμβούλιο του Waltham Forest απολογείται για την προσβολή που προκάλεσε η έπαρση της σημαίας της Βόρειας Κύπρου, η οποία έχει πλέον απομακρυνθεί. Αποδεχόμαστε ότι αυτή παραμένει μία διαφιλονικούμενη περιοχή που δεν αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και δε θα την υψώσουμε ξανά στο μέλλον», ανέφερε η δήλωση της συμβούλου Γουίλιαμς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα