ΑΘΗΝΑ
23:51
|
23.04.2024
Έκπληξη προκαλεί η είδηση ότι σύντομα θα απαγορευτεί και θα τιμωρηθεί στο Ιράν η διατήρηση κατοικίδιων και η δημόσια περιφορά των σκύλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκπληξη προκαλεί η είδηση ότι σύντομα θα απαγορευτεί και θα τιμωρηθεί στο Ιράν η διατήρηση κατοικίδιων και η δημόσια περιφορά των σκύλων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου dpa news agency, το οποίο επικαλείται τα ιρανικά ΜΜΕ, οι σκληροπυρηνικοί στο ιρανικό κοινοβούλιο (ή Ματζλίς) ετοίμασαν νέο σχέδιο νόμου σήμερα την Τετάρτη (17/11), σύμφωνα με το οποίο οι βόλτες συνοδεία σκύλου θα τιμωρούνται με βαρύ πρόστιμο και τα οχήματα που μεταφέρουν σκύλους θα κατασχεθούν για τρεις μήνες.

Επιπλέον, σύντομα δεν θα επιτρέπεται στους ιδιοκτήτες σπιτιού να νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους σε ιδιοκτήτες σκύλων και γατών.

Στο Ισλάμ, η διατήρηση ενός σκύλου στο σπίτι θεωρείται «ακάθαρτη» πράξη, αλλά ο κλήρος στο Ιράν ακολουθεί την πλέον σκληρή γραμμή για όλα τα κατοικίδια. Η περιφορά των κατοικιδίων σε δημόσια θέα πιστεύεται από την πολιτική και πολιτικοθρησκευτική ηγεσία του Ιράν ότι αντικατοπτρίζει «την επικράτηση ενός δυτικού τρόπου ζωής», ενώ κοινή πεποίθηση αποτελεί επίσης ότι οι σκύλοι που περπατούν προκαλούν πανικό στον πληθυσμό.

Πρόσφατα μάλιστα η εφημερίδα Keyhan -όργανο του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ- έχει αναφερθεί στη βόλτα με τον σκύλο ως «θεμελιώδες πρόβλημα».

Σύντομα θα απαγορευτεί και θα τιμωρηθεί στο Ιράν η διατήρηση κατοικίδιων και σκύλων που περπατούν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, οι σκληροπυρηνικοί στο ιρανικό κοινοβούλιο ετοίμασαν νέο σχέδιο νόμου την Τετάρτη. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι βόλτες θα τιμωρούνται με βαρύ πρόστιμο και τα οχήματα που μεταφέρουν σκύλους θα κατασχεθούν για τρεις μήνες.

Επιπλέον, σύντομα δεν θα επιτρέπεται στους ιδιοκτήτες σπιτιού να νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους σε ιδιοκτήτες σκύλων και γατών.

Στο Ισλάμ, η διατήρηση ενός σκύλου στο σπίτι θεωρείται «ακάθαρτο», αλλά ο κλήρος στο Ιράν ακολουθεί σκληρή γραμμή για όλα τα κατοικίδια. Πιστεύουν επίσης ότι οι σκύλοι που περπατούν προκαλούν πανικό στον πληθυσμό.

Η αστυνομία προσπάθησε πολλές φορές να απαγορεύσει εντελώς τα σκυλιά, αλλά τελικά δεν λειτούργησε ποτέ. Τώρα η απαγόρευση θα γίνει νόμος.

Γνώστες ωστόσο της ιρανικής πραγματικότητας, πιστεύουν ότι ακόμη και ένας νέος νόμος σχετικά με τα κατοικίδια θα αγνοηθεί από τους ιδιοκτήτες σκύλων και γατών όπως και προηγούμενες αντίστοιχες απαγορεύσεις.

Τα τελευταία χρόνια, η τάση προς την ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων έχει αυξηθεί σημαντικά, με όλο και περισσότερους νεαρούς Ιρανούς να παίρνουν σκύλους και γάτες ως κατοικίδια, ειδικά για τα παιδιά τους.

Αντίστοιχα, υπάρχουν επίσης όλο και περισσότερες κτηνιατρικές κλινικές και καταστήματα για προμήθειες κατοικίδιων εδώ και μερικά χρόνια, ειδικά στην πρωτεύουσα Τεχεράνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα