ΑΘΗΝΑ
06:01
|
20.04.2024
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας είπε πως είναι προετοιμασμένος και φιλοδοξεί να εμπνεύσει ξανά το εθνικό ακροατήριο έτσι ώστε να ηττηθεί ο Μπολσονάρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με δηλώσεις του που έγιναν κατά τη διάρκεια ειδικής συνέντευξης τύπου σε εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο πρώην πρόεδρος (με δύο θητείες την περίοδο 2003-2010) της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, είναι όχι μόνο καλά προετοιμασμένος να αναλάβει ξανά την εξουσία, αλλά θεωρεί πως υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις πλέον για κάτι τέτοιο. Ο Βραζιλιάνος πολιτικός δήλωσε επίσης ότι το Εργατικό Κόμμα θα έχει έναν πολύ δυνατό και ικανό υποψήφιο για την προεδρία, είτε είναι ο ίδιος, είτε κάποιος άλλος, που θα μπορέσει να νικήσει τον Ζαΐρ Μπολσονάρου.

Ο Λούλα υποστήριξε επίσης πως ο εν ενεργεία πρόεδρος της Βραζιλίας είναι ένα κακέκτυπο του Ντόναλντ Τραμπ που δεν σκέφτεται ούτε έχει ιδέες, απλά διασπείρει fake news και καταστρέφει τον πλούτο των Βραζιλιάνων πολιτών, και πως στην Βραζιλία «δεν άξιζε» να βιώσει αυτό που αντιμετωπίζει σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Λούλα θυμήθηκε ξανά και τόνισε τη «συνεχή αλληλεγγύη» που έλαβε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, όταν βρισκόταν υπό κράτηση αναμένοντας τη δίκη του για κατηγορίες διαφθοράς, η οποία τελικά ακυρώθηκε λόγω πολλαπλών παρατυπιών.

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ήταν πρόεδρος της Βραζιλίας δύο φορές μεταξύ 2003 και 2010. Στη σημερινή συγκυρία αποτελεί το μεγαλύτερο «φαβορί» για τη θέση του αρχηγού του βραζιλιάνικου κράτους το 2022.

ΠΗΓΗ: Telesurenglish.net



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα