ΑΘΗΝΑ
08:17
|
25.04.2024
Υψηλό το ποσοστό ασφαλείας του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19 μετά τον εμβολιασμό 1,2 εκατομμυρίων ατόμων στη Λευκορωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, Sputnik V, παρουσίασε αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 96,3% και υψηλό προφίλ ασφαλείας μετά από νέα έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το εν λόγω σκεύασμα στη Λευκορωσία.

Δημοσίευμα, στο οποίο παρουσιάζονται αναλυτικά τα αποτελέσματα της εμβολιαστικής εκστρατείας με το Sputnik V στη Λευκορωσία, δημοσιεύτηκαν στο medRvix, πηγή ιατρικών άρθρων, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το RDIF της Ρωσίας.

Ο υπολογισμός της αποτελεσματικότητας του Sputnik V βασίστηκε σε δεδομένα μετά τον πλήρη εμβολιασμό 1,2 εκατομμυρίων ατόμων στη Λευκορωσία το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2021. Η έρευνα επιβεβαίωσε επίσης την αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στην παραλλαγή «Δέλτα» του ιού, η οποία είναι και η επικρατέστερη στη Λευκορωσία.

Η Λευκορωσία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε και καταχώρησε τη χρήση του Sputnik V για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της. Τον περασμένο Απρίλιο το Μινσκ ενέκρινε επίσης το μονοδοσικό εμβόλιο Sputnik Light, το οποίο προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση, ιδίως σε άτομα που είχαν ήδη νοσήσει από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της φάσης Ι και ΙΙ που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό The Lancet Regional Health – Europe.

«Το Sputnik Light θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τον πρωτογενή εμβολιασμό, αλλά θα μπορούσε επίσης να καταστεί χρήσιμο ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για περαιτέρω επανεμβολιασμό ή εμβολιασμό μετά από προηγούμενη νόσηση με Covid-19», ανέφερε η μελέτη.

Πηγή: RDIF, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα