ΑΘΗΝΑ
05:18
|
03.05.2024
Συγκέντρωση έξω από το «Λοιμωδών» την Κυριακή 21/11/2021 στις 12 το μεσημέρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να ανοίξει, στελεχωμένο και εξοπλισμένο, το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων – Λοιμωδών που σταμάτησε τη λειτουργία του το 2013 με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ζητά το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, μπροστά στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας της πόλης από την έξαρση της πανδημίας.

Το νοσοκομείο όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση παραμένει εδώ και 8 χρόνια κλειστό παρόλο που παραχωρήθηκε από το Ιταλικό κράτος στο Ελληνικό δημόσιο με το συμβολικό μίσθωμα των 74 ευρώ και τον όρο να λειτουργεί πάντα ως δομή υγείας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο ζητά

«Να ανοίξει το «Λοιμωδών» τώρα που:

– Με γεμάτες τις ΜΕΘ διασωληνώνονται άνθρωποι σε χειρουργεία και σε ακατάλληλους θαλάμους (6 ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ, 6 ασθενείς στα χειρουργεία του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, 14 ασθενείς στο Παπαγεωργίου*)

– Μετατρέπονται κλινικές και ολόκληρα νοσοκομεία σε χώρους covid έτσι οι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας βρίσκουν τις πόρτες του δημόσιου συστήματος υγείας κλειστές και παραιτούνται από κάθε ιατρική φροντίδα , ακόμα και από την φαρμακευτική αγωγή τους.

– Βρισκόμαστε λίγο πριν την κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας περιμένοντας αύξηση των νοσηλειών όχι μόνο εξαιτίας της μεγάλης διασποράς του ιού λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της κυβέρνησης αλλά και λόγω της απόλυτης έλλειψης δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα βοηθούσαν στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των ασθενών με κορονοϊό.»

«Δεν θα μείνουμε άπραγοι! Για μας η ζωή αξίζει!» καταλήγει η ανακοίνωση και καλεί σε συγκέντρωση έξω από το «Λοιμωδών» την Κυριακή 21/11/2021 στις 12 το μεσημέρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα