ΑΘΗΝΑ
03:00
|
03.05.2024
«Σκληρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής» των Παλαιστινίων από την Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας καταγγέλει πρώην στέλεχος του στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το Ισραήλ μπορεί να ακούσει κάθε τηλεφωνική συνομιλία που λαμβάνει χώρα στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα», δήλωσε στο δημοσιογραφικό πρακτορείο Middle East Eye ένα πρώην μέλος της επίλεκτης Μονάδας Πληροφοριών και Σημάτων 8200 του Ισραηλινού Στρατού.

Σε κάθε κινητό τηλέφωνο που εισάγεται στη Γάζα μέσω του περάσματος Kerem Shalom – στα νότια της περιοχής – εμφυτεύεται ένας ισραηλινός «κοριός».  Ως εκ τούτου, οποιοσδήποτε πολίτης χρησιμοποιεί τα μόνα δύο δίκτυα κινητής τηλεφωνίας – Jawwal και Wataniya-  που εξυπηρετούν τα κατεχόμενα εδάφη παρακολουθείται από τις ισραηλινές αρχές.

Κάθε στιγμή, εκατοντάδες Ισραηλινοί στρατιώτες μπορούν να ακούσουν όλες τις συζητήσεις που γίνονται από Παλαιστίνιους στο τηλέφωνο. Μάλιστα, οι καταγραφές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. H πρώτη αφορά Παλαιστίνιους που εμπλέκονται σε πολιτικές οργανώσεις και θεωρούνται «απειλή ασφαλέιας» για το Ισραήλ. Η δεύτερη αφορά ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού, και χρησιμοποιείται από την υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet  έτσι ώστε να ανακαλυφθούν σημεία, χώροι και καταστάσεις «πίεσης» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στην παλαιστινιακή κοινωνία.

Σύμφωνα με τον βετεράνο Ισραηλινό στρατιωτικό: «Μπορεί να είναι ο εντοπισμός ομοφυλοφίλων ή αντρών που απατούν τη γυναίκα τους, στους οποίους έπειτα ασκούνται πιέσεις για να καταδώσουν συγγενείς τους που είναι πολιτικά ενεργοί, ή μπορεί να είναι ο εντοπισμός κάποιου που χρωστάει χρήματα, και έπειτα ακολουθεί η προσφορά από τους Ισραηλινούς του ποσού του χρέους ως αντάλλαγμα για τη συνεργασία του.»

«Πρόκειται για ένα ολόκληρο σύμπαν προσωπικής ζωής το οποίο βρίσκεται απόλυτα εκτεθειμένο στις ισραηλινές αρχές, οι οποίες το χρησιμοποιούν κατάλληλα έτσι ώστε να αποκτήσουν εξουσία επί των ανθρώπων και να τους αναγκάσουν να δράσουν υπέρ των συμφερόντων του ισραηλινού κράτους», πρόσθεσε.

Βέβαια, οι πρόσφατες αυτές αποκαλύψεις δεν αποτελούν κάτι νέο για τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι έχουν μάθει να ζούν υπό καθεστώς γενικευμένης ισραηλινής επιτήρησης εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι τόσο πολύ συνηθισμένη αυτή η επιτήρηση που το ισραηλινού κράτος έπρεπε να προσφέρει… κίνητρα ανταπόδοσης στους ισραηλινούς στρατιώτες έτσι ώστε να τους πείσει πως υπάρχει πραγματικά λόγος να βγάζουν φωτογραφίες τους Παλαιστίνιους που περνάνε καθημερινά από τους διάφορους σταθμούς ελέγχου για να μετακινηθούν προς τις δουλειές τους.

Το Ισραήλ έρχεται σε ολοένα και πιο δύσκολη θέση σε διεθνές επίπεδο, αναφορικά με τις πολιτικές ασφαλείας του ενάντια στους Παλαιστίνιους πολίτες, και συνεχώς αυξάνονται οι χώρες που καταδικάζουν την τακτική του.

ΠΗΓΗ: Middleeasteye.net

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα