ΑΘΗΝΑ
00:35
|
01.10.2022
Διεκδικούν κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου αναγνώριση τριετιών, αυξήσεις στους μισθούς κ.α.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απεργία για τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη για τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ Courier προκήρυξε το ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), μετά από μαζική  σύσκεψη των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει στις 7.30 π.μ. συγκέντρωση στο Κέντρο Διαλογής Δεμάτων (ΚΔΔ) ΕΛΤΑ Ρουφ (Δωρίδος 5, Ταύρος) και με μοτοπορεία θα ακολουθήσει κινητοποίηση στην κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ (Απέλλου 1) και κατάληξη έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 11 π.μ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου στην εταιρεία ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα και αναγνώριση τριετιών, αυξήσεις στους μισθούς κ.α.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΤΑ σημειώνει μεταξύ άλλων: 

«Το παράδειγμα του αγώνα των εργαζομένων στην e-food και στην COSCO μας δίνει μήνυμα ελπίδας ότι όταν η πάλη είναι μαζική και οργανωμένη και υπάρχει συσπείρωση στα συνδικάτα οι αγώνες μπορούν να αποδειχθούν νικηφόροι!

Εενοικιαζόμενη εργασία είναι στρατηγική επιλογή όλων των εργοδοτών και των κυβερνήσεων σε όλο των πλανήτη. Ενοικιαζόμενους εργαζόμενους σήμερα , συναντάμε σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας (πετρέλαια, λιμάνι, καθαριότητα, τουρισμό, επισιτισμό κα.). Είναι επιλογή όλων των κυβερνήσεων γιατί με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Μας θέλουν νοικιασμένους, χωρίς κανένα δικαίωμα, απομονωμένους μακριά από τα σωματεία μας και από κάθε μαζική-ζωντανή διαδικασία, με το άγχος και την αβεβαιότητα , με το φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουμε δουλεία. Ψήφισαν το νόμο-έκτρωμα για να βάλουν ταφόπλακα στα δικαιώματα μας, να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους!»

Με την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Κατάργηση της Ενοικιαζόμενης Εργασίας- Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε Αορίστου στην εταιρία ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURIER με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα.
  • Αναγνώριση τριετιών
  • Αυξήσεις στους μισθούς 851 βασικό μισθό, τώρα!
  • Να δοθούν οι άδειες όπως προβλέπεται από το νόμο
  • Παροχή μέσων προστασίας κάθε 2 χρόνια
  • Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ευχαριστώ, ΗΠΑ» αλά πολωνικά

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Ράντεκ Σικόρσκι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream, εξαφανίζοντας, μετά το σάλο, την επίμαχη ανάρτηση.

Αύριο η Ρωσία μεγαλώνει…

Στις 3 το μεσημέρι στο Κρεμλίνο, η υπογραφή των επίσημων συμφωνιών για την ενσωμάτωση του Ντονιέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια.
ΣΥΝΑΦΗ

Κοινή διακήρυξη μετά την σύνοδο της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Μεξικό

Ένας στους δύο Βρετανούς θέλουν την παραίτηση της Τρας

Τις «χειρότερες σφαγές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει κάνει το Ισραήλ»

Πούτιν: «Η νίκη θα είναι δική μας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα