ΑΘΗΝΑ
15:26
|
27.04.2024
Mελανσόν: «Αν κερδίσω τις εκλογές του 2022, θα του παραχωρήσω τη γαλλική ιθαγένεια».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Τρίτη, 39 Γάλλοι βουλευτές ζήτησαν από την κυβέρνησή τους να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ, τον οποίο η Ουάσινγκτον κατηγορεί για κατασκοπεία, με αφορμή τη δημοσίευση από τα WikiLeaks αποκαλύψεων για τη δράση των ΗΠΑ στους πολέμους του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί για την τύχη αυτού του ακτιβιστή, ο οποίος είναι θύμα πολιτικά υποκινούμενης δίωξης», ανέφεραν, τονίζοντας ότι ο Ασάνζ δεν διέπραξε κανένα έγκλημα, αλλά απλά ενεργούσε ως δημοσιογράφος.

«Πρέπει να βοηθήσουμε τον Ασάνζ και να δείξουμε σεβασμό στην ελευθερία του Τύπου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν κερδίσω τις εκλογές του 2022, θα του παραχωρήσω τη γαλλική ιθαγένεια», πρόσθεσε ο αριστερός υποψήφιος για την προεδρία Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο πατέρας του Ασάνζ, Τζον Σίπτον, από την πλευρά του, υπενθύμισε ότι τα WikiLeaks δημοσίευσαν και στοιχεία για κατασκοπεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) εις βάρος των Γάλλων προέδρων Σιράκ, Σαρκοζί και Ολάντ.

«Θα είναι τιμητικό για τη Γαλλία να ανταποδώσει αυτή τη βοήθεια στον Τζούλιαν» ανέφερε ο πατέρας του και ευχαρίστησε τους Γερμανούς, Έλληνες, Αυστραλούς και Βρετανούς βουλευτές που προτίθενται να στείλουν διεθνή αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ για να υποστηρίξει την απόσυρση των παράνομων κατηγοριών κατά του Ασάνζ.

«Για περισσότερα από 10 χρόνια, ο Τζούλιαν Ασάνζ, δημοσιογράφος ο οποίος δέχεται αμέτρητα βραβεία, στερείται της ελευθερίας του. Το έγκλημά του; Το ότι έχει κάνει έργο υπέρ της αλήθειας και της ανεξαρτησίας», έγραφε στο twitter ο Γάλλος αναπληρωτής Σεντρίκ Βιλανί στις 3 Νοεμβρίου. «Απαιτούμε από τη Γαλλία να του χορηγήσει άσυλο, για την ελευθερία του Τύπου, για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Mε πληροφορίες από Τelesur, The Press Project

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα