ΑΘΗΝΑ
06:06
|
01.07.2022
Το Κατάρ και η Αίγυπτος έχουν ξεχωριστά υποσχεθεί τη διάθεση 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Γάζας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κατάρ και η Αίγυπτος έχουν υπογράψει συμφωνίες για την παροχή καυσίμων και βασικών οικοδομικών υλικών στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

Η ανακοίνωση έγινε στο Όσλο από τον Σουλτάν μπιν Σαάντ αλ Μουράικι, τον υπουργό Επικρατείας και Εξωτερικών του Κατάρ, στη διάρκεια υπουργικής συνάντησης της Επιτροπής Διεθνών Δωρητών για τους Παλαιστίνιους (AHLC).

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ διαβεβαίωσε ότι αυτές οι κοινές προσπάθειες θα συνεισφέρουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή.

Περίπου 2.200 σπίτια στη Λωρίδα της Γάζας έχουν καταστραφεί και άλλα 37.000 έχουν υποστεί ζημιές από την πολεμική αντιπαράθεση των 11 ημέρων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 250 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 66 παιδιών, σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα.

Μετά από μία εκεχειρία στις 21 Μαΐου, που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, η πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις ανοικοδόμησης και οικοδομικά υλικά έγινε μία ουσιαστική απαίτηση της Χαμάς.

Το Ισραήλ περιορίζει την εισαγωγή οικοδομικών υλικών στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι η ισλαμική Χαμάς τα χρησιμοποιεί για την παραγωγή όπλων, αλλά και την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Ωστόσο, συμμορφούμενο με τη συμφωνία μεταξύ του ΟΗΕ και του Κατάρ, το Ισραήλ επέτρεψε τη διάθεση οικονομικής βοήθειας από την αναφερόμενη χώρα Κόλπου προς τη Γάζα.

Αξιωματούχοι στη Γάζα εκτιμούν ότι θα λάβουν 479 εκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση σπιτιών και υποδομών που καταστράφηκαν κατά την πολεμική κλιμάκωση του Μαΐου.

Το Κατάρ και η Αίγυπτος έχουν ξεχωριστά υποσχεθεί τη διάθεση 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Γάζας.

ΠΗΓΗ: AME-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βενετία δεν θέλει… φειδωλούς

Πυρκαγιές στην Κρήτη – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Ιράν: «Εφικτή» η πυρηνική συμφωνία

Το Μαλί αρνείται την επέμβαση του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα