ΑΘΗΝΑ
14:09
|
02.05.2024
Δραματικά φαίνεται πως επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας τού πρώην προέδρου της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κατάσταση της υγείας τού πρώην προέδρου της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και επτά εβδομάδες, φαίνεται πως επιδεινώνεται δραματικά. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Μπέκα Μπασιλάγια, ο Σαακασβίλι έπεσε σήμερα και έχασε τις αισθήσεις του, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής. Όπως πρόσθεσε ο Μπασιλάγια, ο ίδιος είχε πάει στη φυλακή για να τον επισκεφτεί και είδε τον πρώην πρόεδρο να καταρρέει. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτή τη στιγμή η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί.  

Υπενθυμίζεται ότι ιατρική επιτροπή που επισκέφτηκε χθες τον Σαακασβίλι, δήλωσε πως «η παρούσα κατάσταση της υγείας του ασθενή θεωρείται κρίσιμη», καθώς και πως το νοσοκομείο των φυλακών στο οποίο νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ιατρικές του ανάγκες και πως θα πρέπει να μεταφερθεί σε μια άλλη κλινική.

Ο 53χρονος Σαακασβίλι συνελήφθη την 1η Οκτωβρίου μετά την επιστροφή του στη Γεωργία την παραμονή των τοπικών εκλογών. Φυλακίστηκε με ποινή έξι ετών (από προηγούμενη καταδίκη του ερήμην το 2018 για κατάχρηση εξουσίας στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του το 2004 έως το 2013 – κατηγορίες τις οποίες αρνείται) και λίγες ημέρες αργότερα ξεκίνησε απεργία πείνας. Τις τελευταίες μέρες έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα, υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος Σακαασβίλι για απελευθέρωσή του.

Πηγές: AFP, CNN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα