ΑΘΗΝΑ
02:08
|
20.04.2024
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει ότι οι μολύνσεις και οι θάνατοι από κορονοϊό μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς υποστηρίζει ότι οι μολύνσεις και οι θάνατοι από κορονοϊό μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης το επόμενο έτος, καθώς περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται και οι διαθέσιμες θεραπείες βελτιώνονται. Όλα αυτά, εκτός αν προκύψει μια νέα, πιο θανατηφόρα παραλλαγή.

Μιλώντας την Πέμπτη σε μια εικονική συνέντευξη στο Φόρουμ Νέας Οικονομίας του Bloomberg στη Σιγκαπούρη, ο ιδρυτής της Microsoft δήλωσε ότι τα εμβόλια, η φυσική ανοσία και οι νέες, από του στόματος θεραπείες σημαίνουν πως “το ποσοστό θανάτων και ο αριθμός ασθενών, λογικά θα μειωθεί δραματικά”.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, ο οποίος υπήρξε ιδιαίτερα ομιλητικός κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε ότι τα ζητήματα που έχουν ανακύψει γύρω από την ικανότητα παραγωγής των εμβολίων είναι πιθανό να αντικατασταθούν από τις προκλήσεις της διανομής τους και ακόμη και από τη φθίνουσα ζήτηση. Είπε επίσης στο ακροατήριό του ότι μένει να δούμε πόση ζήτηση υπάρχει για τα εμβόλια Covid-19 σε μέρη όπως η υποσαχάρια Αφρική.

Ζητώντας περισσότερη δουλειά για την εξάλειψη της γρίπης, ο Γκέιτς υποστήριξε ότι τα ποσοστά και οι θάνατοι από το Covid-19 θα πέσουν ενδεχομένως κάτω από εκείνα της γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, εκτός αν εμφανιστούν πιο θανατηφόρες παραλλαγές του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η γρίπη σκοτώνει έως και 650.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. Τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από το Covid-19 από τότε που ξεκίνησε η πανδημία στα τέλη του 2019.

Πηγή: Russia Today

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα