ΑΘΗΝΑ
06:44
|
19.04.2024
Εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του και τη βαθιά ανησυχία του για την εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών στην ορεινή ραχοκοκαλιά του νησιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κάθετη αντίθεσή του και τη βαθιά ανησυχία του για την εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών στην Ικαρία που αδειοδοτήθηκε προ ημερών από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, εκφράζει ο Σύλλογος Επιστημόνων του νησιού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση πρόκειται για επένδυση της «ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.» και αφορά ανεμογεννήτριες οι οποίες έχουν διάμετρο 90μ η κάθε μία και συνολική ισχύ 330 MW (όπως αναφέρεται στην άδεια για δημόσιες δασικές εκτάσεις), θα τοποθετηθούν στο όρος Αθέρας που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του νησιού.

«Η τυχόν υλοποίηση αυτού του επενδυτικού σχεδίου θα επιφέρει ανυπολόγιστη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον (βλάστηση, πανίδα, υδρογραφικό δίκτυο, κ.ά) του νησιού. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τα συνηθισμένα πια ακραία καιρικά φαινόμενα (π.χ., έντονες βροχοπτώσεις), από την εγκατάσταση αυτή αναμένεται ότι θα προκύψουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα οικισμοί και ανθρώπινες ζωές να τεθούν σε κίνδυνο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος και καλεί τον Δήμο, τις Δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς  και όλον τον Ικαριώτικο λαό να εκφράσουν την αντίθεσή τους σ’ αυτό το σχέδιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Ντουμπάι: «Πλημμύρισε» από εγκλωβισμένους επιβάτες το αεροδρόμιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα