ΑΘΗΝΑ
09:00
|
19.01.2022
Εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του και τη βαθιά ανησυχία του για την εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών στην ορεινή ραχοκοκαλιά του νησιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κάθετη αντίθεσή του και τη βαθιά ανησυχία του για την εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών στην Ικαρία που αδειοδοτήθηκε προ ημερών από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, εκφράζει ο Σύλλογος Επιστημόνων του νησιού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση πρόκειται για επένδυση της «ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.» και αφορά ανεμογεννήτριες οι οποίες έχουν διάμετρο 90μ η κάθε μία και συνολική ισχύ 330 MW (όπως αναφέρεται στην άδεια για δημόσιες δασικές εκτάσεις), θα τοποθετηθούν στο όρος Αθέρας που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του νησιού.

«Η τυχόν υλοποίηση αυτού του επενδυτικού σχεδίου θα επιφέρει ανυπολόγιστη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον (βλάστηση, πανίδα, υδρογραφικό δίκτυο, κ.ά) του νησιού. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τα συνηθισμένα πια ακραία καιρικά φαινόμενα (π.χ., έντονες βροχοπτώσεις), από την εγκατάσταση αυτή αναμένεται ότι θα προκύψουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα οικισμοί και ανθρώπινες ζωές να τεθούν σε κίνδυνο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος και καλεί τον Δήμο, τις Δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς  και όλον τον Ικαριώτικο λαό να εκφράσουν την αντίθεσή τους σ’ αυτό το σχέδιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καιρός: Τσουχτερό κρύο – Χιόνια σε Ανατολική Στερεά και Κρήτη

Άβατον για αιολικά πάρκα και ΑΠΕ τα «Απάτητα Βουνά»

Nόβακ Τζόκοβιτς: Το τελευταίο θύμα της Rio Tinto;

Καιρός: Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα