ΑΘΗΝΑ
00:26
|
20.05.2024
Κάλεσμα στους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να οργανωθούν στα σωματεία τους ώστε ο νόμος-έκτρωμα του Κ. Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά απευθύνει το ΠΑΜΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάλεσμα στους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να οργανωθούν στα σωματεία τους, να μην υποκύψουν στις εντεινόμενες απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας ώστε ο νόμος-έκτρωμα του Κ. Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά απευθύνει το ΠΑΜΕ, με αφορμή τις μεθοδεύσεις για αδήλωτη υπερεργασία.

«Οι προσπάθειες που κάνει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση για να εφαρμόσει πλευρές του νόμου Χατζηδάκη πρέπει να συναντήσουν ισχυρή  εργατική- λαϊκή απάντηση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και καταλήγει καλώντας σε μαζικούς αγώνες σε κλάδους και χώρους δουλειάς ώστε «ο νόμος-έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Οι ανατροπές του αιώνα που περιέχονταν στον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη για τα εργασιακά προέβλεπαν ισχυρά πλήγματα στα εργασιακά δικαιώματα με παρεμβάσεις στον εργάσιμο χρόνο, στην κατάργηση του 8ωρου, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Το οπλοστάσιο που έχει πλέον η μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου για να απασχολεί όποτε και όσο θέλει τους εργαζόμενους, για να τους έχει στη διάθεση της από το πρωί ως το βράδυ, διευρύνεται από το δικαίωμα που αποκτά ώστε να μην υποχρεώνεται να δηλώνει τις ώρες υπερεργασίας, ανεβάζοντας στα ύψη την απλήρωτη εργασία, την κακοπληρωμένη δουλειά, την ένταση της εκμετάλλευσης.

Οι προσπάθειες που κάνει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση για να εφαρμόσει πλευρές του νόμου Χατζηδάκη πρέπει να συναντήσουν ισχυρή εργατική- λαϊκή απάντηση. Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να οργανωθούν στα σωματεία τους, να μην υποκύψουν στις εντεινόμενες απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Οι μαζικοί αγώνες σε αρκετούς κλάδους και χώρους δουλειάς, οι νικηφόροι αγώνες των εργαζομένων στην COSCO και την e-food δίνουν το σύνθημα σε όλους τους εργαζόμενους για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε ο νόμος-έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά, για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για σταθερό ωράριο με μείωση των ωρών εργασίας.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα