ΑΘΗΝΑ
23:31
|
03.05.2024
Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου υποστηρίζουν ότι η όλη υπόθεση βασίστηκε σε «δικαστική πλάνη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση της απόπειρας απαγωγής ενός 13χρονου κοριτσιού στη Ραφήνα, αποφάσισε σήμερα (Πέμπτη, 18/11) να αντικαταστήσει την προσωρινή κράτηση του 48χρονου υπόπτου σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο 9ος ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, προχώρησε στην αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, μετά το σχετικό αίτημά του κατηγορούμενου, στο οποίο οποίος επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, το υλικό από τις κάμερες της περιοχής.

Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου υποστηρίζουν ότι η όλη υπόθεση βασίστηκε σε «δικαστική πλάνη» και υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία από το άνοιγμα των καμερών στο σημείο της καταγγελλόμενης αρπαγής, δείχνουν ότι «το αυτοκίνητό του δεν ακολουθεί την καταγγέλλουσα, όπως αυτή ισχυρίστηκε», ότι «σε κανένα σημείο του βιντεοληπτικού υλικού δεν εμφανίζεται ο εντολέας μας να ακολουθεί την καταγγέλλουσα και να της μιλάει, όπως αυτή ισχυρίστηκε» και πως «επιβεβαιώνεται ότι άλλο αυτοκίνητο, ιδίου χρώματος με το όχημα του εντολέα μας, ευρίσκεται στο ίδιο σημείο».

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του έχει αρνηθεί ότι επιχείρησε με επιμονή να βάλει στο αυτοκίνητό του το κορίτσι, στη Ραφήνα. Σύμφωνα με την καταγγελία, φέρεται ότι βγήκε από το αυτοκίνητο του και να προσπάθησε να επιβιβάσει με τη βία σε αυτό την 13χρονη, που κατάφερε να τον αποφύγει, ενώ ειδοποίησε ότι κινδύνευσε φωνάζοντας περαστικούς, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να εγκαταλείψει το σημείο.

Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου αναφέρουν ότι από όταν κρίθηκε προφυλακιστέος, «είχαμε επισημάνει ότι, τότε, η υπόθεση ευρίσκεται σε πρώιμο δικονομικό στάδιο και ότι η δικονομική τύχη του κατηγορουμένου θα επανεξεταστεί από τις Δικαστικές Αρχές, ανάλογα με την πορεία και το αποτέλεσμα των ανακριτικών ενεργειών, χωρίς την ασφυκτική πίεση της δημοσιότητας εκείνων των ημερών».

Υποστηρίζουν ότι ο εντολέας τους είναι «άνθρωπος που δεν έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Πολιτεία για παρόμοιες συμπεριφορές, επαγγελματίας στην περιοχή της Ραφήνας και οικογενειάρχης» και πως «από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις αποδιδόμενες πράξεις και (το κυριότερο), με δική του αυτοτελή αίτηση προς τον κ. Ανακριτή, επέμεινε να αναζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών των καταστημάτων, που βρίσκονται στην διαδρομή που ακολούθησε η καταγγέλλουσα, με σκοπό να αποδειχθεί ότι δεν την ακολούθησε ποτέ και δεν της μίλησε ποτέ».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει το κορίτσι, το περιστατικό σημειώθηκε στη οδό Νηρέως Πρωτέως στο δρόμο για την παραλία Μαρίκες, την ώρα που το 12χρονο κορίτσι επέστρεφε στο σπίτι με το ποδήλατό της. Σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε το κορίτσι ο 48χρονος άνδρας, την ακολουθούσε σε μεγάλο μέρος της διαδρομής της με το αυτοκίνητό του και επιχείρησε να την πείσει να μπει μέσα σε αυτό.

Πηγές: Dikastiko.gr, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα