ΑΘΗΝΑ
08:15
|
25.04.2024
Ο συριακής καταγωγής Ομάρ Σουλεϊμάν συνελήφθη στην Τουρκία με την κατηγορία πως έχει στενή σύνδεση με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
Ο Σύριος μουσικός Ομάρ Σουλεϊμάν στη σκηνή κατά την τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο συριακής καταγωγής Ομάρ Σουλεϊμάν συνελήφθη στην Τουρκία με την κατηγορία πως έχει στενή σύνδεση με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα. Ο τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Bjork και τον Damon Albarn.

O Σουλεϊμάν προσήχθη χθες μετά από εντολή της Εισαγγελίας, με τους αστυνομικούς να ερευνούν εξονυχιστικά την οικία του στη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα της Τουρκίας, σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζερ του τραγουδιστή.

Η σύλληψή του πιθανότατα σχετίζεται με πρόσφατο ταξίδι του σε περιοχή της Συρίας η οποία ελέγχεται από τις κουρδικές πολιτοφυλακές YPG, οι οποίες θεωρούνται από την Τουρκία «επέκταση» του PKK και ως τέτοιες «απειλή» για την εθνική ασφάλεια.

Ο γιος του Σουλεϊμάν αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση  του πατέρα του με «τρομοκρατικές οργανώσεις», λέγοντας ότι δεν είχε καμία πολιτική στράτευση και πως έχει πέσει θύμα «κακόβουλης αναφοράς».


Προερχόμενος από την επαρχία Hasekeh της Συρίας, όπου το κουρδικό στοιχείο είναι κυρίαρχο, ο Σουλεϊμάν ήταν γνωστός ως τραγουδιστής σε γάμους και συλλογικές γιορτές στη χώρα του. Η διεθνής του καριέρα εκτοξεύθηκε στα ύψη μετά την μετανάστευσή του στην Τουρκία πριν από μια δεκαετία, κατά την περίοδο των αναταραχών ενάντια στην κυβέρνηση Άσαντ. Τα κλιπ του 55χρονου, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας επιτυχίας του «Warni Warni», έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Έπαιξε στην τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης το 2013, καθώς και σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Μετά τις Ευρωεκλογές

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα