ΑΘΗΝΑ
13:57
|
21.01.2022
Φωτιές άναψε στο διπλωματικό σώμα της Κύπρου ο περίεργος διορισμός μη διπλωμάτη στο βαθμό του πρέσβη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονες αντιδράσεις στους Κύπριους επαγγελματίες διπλωμάτες προκαλεί η πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) να προσφέρει διορισμό στον βαθμό Πρέσβη σε υποψήφιο εκτός διπλωματικής υπηρεσίας.

Η εξέλιξη φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει καθώς σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών καταγγέλλει πως η περίπτωση έρχεται να προστεθεί σε συσσωρευμένες παθογένειες και άλυτα προβλήματα ετών που αντιμετωπίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η μεθοδευμένη απόφαση κρίνεται αυθαίρετη, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα στην λειτουργία του υπουργείου Εξωτερικών , υποσκάπτοντας την επαγγελματικού του δομή, δημιουργώντας πρόσθετους σκοπέλους στην εύρυθμη λειτουργία του. Επισημαίνεται ότι έχουν παρέλθει δεκαετίες από ανάλογες πράξεις και διορισμούς στο Υπουργείο Εξωτερικών» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης για την άδικη προαγωγή επειδή «η παραγκώνιση ικανών διπλωματών με εμπειρία δεκαετιών στέλνει μήνυμα απαξίωσης στα μέλη της Διπλωματικής Υπηρεσίας, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στο υπουργείο Εξωτερικών και, κατ’ επέκταση, στην εικόνα της χώρας μας».

Δηλώνουν τέλος αποφασισμένοι να προχωρήσουν  άμεσα «σε νομικά και σε απεργιακά μέσα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Να φύγουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ από Ρουμανία και Βουλγαρία

Ο προβλέψιμος κύριος Μπλίνκεν και ο απρόβλεπτος κύριος Λαβρόφ…

Μπλίνκεν – Λαβρόφ σήμερα στη Γενεύη

ΗΠΑ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 4 Λευκορώσους αξιωματούχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα