ΑΘΗΝΑ
04:17
|
05.05.2024
ΕΙΝΑΠ: «Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οργή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της επιτροπής λοιμωξιολόγων  Θανάση Εξαδάκτυλου.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι δεν θεωρεί παράλογη την πρόταση να πληρώνουν ένα μέρος των νοσηλίων οι ανεμβολίαστοι ασθενείς που νοσηλεύονται.

Ο Θανάσης Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι οι ανεμβολίαστοι που νοσούν και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ασθενούν από επιλογή τους αφού δεν δέχονται να εμβολιαστούν και έτσι αυξάνουν το οικονομικό και υγειονομικό κόστος.

Υποστήριξε μάλιστα, ότι καταπατούν το δημοκρατικό δικαίωμα των εμβολιασμένων και προσθέτουν πολλαπλάσιο κόστος.

Σε σημερινή του ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ απαντά στον κ. Εξαδάκτυλο:

«Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.»

«Καλούμε το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα