ΑΘΗΝΑ
11:52
|
26.04.2024
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, απέρριψε το ενδεχόμενο να επιβληθεί λοκντάουν στους ανεμβολίαστους πολίτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέρριψε το ενδεχόμενο να επιβληθεί λοκντάουν στους ανεμβολίαστους πολίτες, λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που η εφαρμογή του «υγειονομικού πάσου» για τον Covid-19 λειτουργεί με επιτυχία.

Μιλώντας χθες Πέμπτη στην εφημερίδα La Voix du Nord, ο Μακρόν είπε πως η χώρα του δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Αυστρίας. «Οι χώρες που περιορίζουν τους μη εμβολιασμένους είναι εκείνες που δεν έχουν θέσει σε εφαρμογή το green pass. Επομένως, αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο στη Γαλλία», υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η εφαρμογή του «υγειονομικού πάσου» προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στη Γαλλία, καθώς απαιτεί από τους πολίτες να προσκομίσουν αποδεικτικό εμβολιασμού ή ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ έτσι ώστε να τους επιτραπεί η χρήση συγκεκριμένων καθημερινών υπηρεσιών όπως η εστίαση, η μεταφορά με τραίνο και η παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, ο Μακρόν έκανε υποχρεωτική για τους πολίτες άνω των 65 ετών τη λήψη της ενισχυτικής τρίτης δόσης των εμβολίων, προκειμένου αυτοί να κατέχουν green pass.

Περίπου 20.366 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία με τον αριθμό των λοιμώξεων να έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε οποιασδήποτε πολιτικός

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα