ΑΘΗΝΑ
10:47
|
20.04.2024
Αυτοί οι τεράστιοι γίγαντες έπεσαν στο βωμό της κλιματικής αλλαγής και της ανθρώπινης ανικανότητας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 24.000 σεγκόβιες, τα τεράστια δέντρα που θυμίζουν θεριά ολόκληρα και γεμίζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τα δάση της Καλιφόρνιας, κάηκαν την τελευταία διετία από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ.

Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 20% του παγκόσμιου πληθυσμού των συγκεκριμένων αιωνόβιων δέντρων που είναι γνωστά για το τεράστιο ύψος τους, τους ογκώδεις κορμούς και το σκουροπράσινο φύλλωμα.

Αυτή την άσχημη εξέλιξη ανακοίνωσαν σήμερα δασοπόνοι των εθνικών δρυμών Καλιφόρνιας καθώς τα στοιχεία για τα σιωπηλά θύματα αυτής της αποτρόπαιας καταστροφής είναι αμείλικτα: Οι φωτιές του καλοκαιριού και φθινοπώρου στο Εθνικό Πάρκο Σεκόια και στον παρακείμενο εθνικό δρυμό αποτέφρωσαν αντίστοιχα 2.261 και 3.637 σεγκόβιες.

After Drought And Wildfires, California's Giant Sequoias Face A New Enemy:  Bark Beetles - capradio.org

Οι φωτιές στην ευρύτερη περιοχή το περσινό καλοκαίρι είχαν εξολοθρεύσει άλλες 18.000 σεγκόβιες από τα περίου 75.000 δέντρα φύονται φυσικά ως τη δυτική πλευρά της Σιέρα Νεβάδα.

Fires shut Sequoia National Park, could threaten huge trees

«Η πραγματικότητα είναι πως είχαμε τεράστιες απώλειες στον πληθυσμό αυτών των θεαματικών δέντρων που δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθούν παρά μόνον μετά από πολλές γενιές» δήλωσε ο Κλέι Τζόρνταν, επικεφαλής επιθεωρητής των Εθνικών Πάρκων Σεκόια και Κινγκς Κάνιον.

The
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα