ΑΘΗΝΑ
08:29
|
05.05.2024
Τέσσερις χώρες της Ε.Ε. θα περιλαμβάνονται από την Κυριακή στις «περιοχές υψηλού κινδύνου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) θα περιλαμβάνονται από την Κυριακή στις «περιοχές υψηλού κινδύνου» όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ». Οι χώρες αυτές είναι η Ελλάδα, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία.

Στο εξής, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, όποιος φθάνει στη Γερμανία από τις προαναφερθείσες χώρες και δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης από τη νόσο, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα 10 ημερών. Θα μπορεί ωστόσο να υποβληθεί σε τεστ μετά την 5η ημέρα και, εφόσον είναι αρνητικό, να απαλλαγεί από την υποχρέωση παραμονής σε περιορισμό.

Στην απόφαση τονίζεται ότι ο κανόνας ισχύει και για τα παιδιά, αλλά, όταν πρόκειται για άτομα κάτω των 12 ετών, η καραντίνα λήγει αυτομάτως μετά την 5η ημέρα, χωρίς την υποχρέωση του τεστ. 

Επιπλέον, όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία από χώρα «υψηλού κινδύνου», θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έγγραφο, στο οποίο θα καταχωρούν και το πιστοποιητικό τους (εμβολιασμού, ανάρρωσης, διαγνωστικού τεστ).

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μιλά για «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown, ενώ ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ περιέγραψε τη χώρα ως «ένα μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού», καθώς για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας ασθενείς πρέπει να μεταφερθούν από κρατίδιο σε κρατίδιο, λόγω υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

Πήγες: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: καμιά συμφωνία δεν επετεύχθη μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Ελεύθερος ο αστυνομικός από τις Ισραηλινές αρχές κατόπιν παρέμβασης του ΥΠ.ΕΞ.

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα