ΑΘΗΝΑ
02:05
|
27.04.2024
Υπήρξε ο επίσημος φωτογράφος του Ντέιβιντ Μπόουι αλλά και πολλών άλλων θρύλων της ροκ, όπως οι Queen, Λου Ριντ, Ίγκι Ποπ και Blondie.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μικ Ροκ, ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους μουσικών καλλιτεχνών στον κόσμο. Ο Βρετανός ήταν γνωστός ως ο «άνθρωπος που φωτογράφισε τη δεκαετία του ‘70».

Η είδηση του θανάτου του Μικ Ροκ επιβεβαιώθηκε μέσω ανακοίνωσης που κοινοποιήθηκε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Συντετριμμένοι ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας ψυχεδελικός αποστάτης Μικ Ροκ έκανε το ταξίδι του Γιουνγκ στην άλλη πλευρά», αναφέρει η ανακοίνωση. «Όσοι είχαν τη χαρά να υπάρχουν στην τροχιά του, ξέρουν ότι ο Μικ ήταν πάντα πολλά περισσότερα από «τον άνθρωπο που φωτογράφησε τη δεκαετία του ‘70».

«Ήταν ένας ποιητής της φωτογραφίας – μια αληθινή δύναμη της φύσης που περνούσε τις μέρες του κάνοντας ακριβώς αυτό που αγαπούσε, πάντα με τον δικό του απολαυστικά εξωφρενικό τρόπο». «Ένας άντρας γοητευμένος με την εικόνα, απορρόφησε τα οπτικά όντα μέσα από τον φακό του και βυθίστηκε στην τέχνη τους, δημιουργώντας έτσι μερικές από τις πιο υπέροχες εικόνες που έχει δει ποτέ η ροκ μουσική» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ήταν ένα μυθικό πλάσμα», καταλήγει η ανάρτηση για τον θάνατο του Βρετανού καλλιτέχνη.

Ο Μικ Ροκ ήταν ο αποκλειστικός φωτογράφος του Ντέιβιντ Μπόουι αλλά είχε απαθανατίσει με την κάμερα ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ και πανκ σκηνής, όπως οι Queen, Λου Ριντ, Ίγκι Ποπ, Blondie, Talking Heads, Daft Punk, Lady Gaga, Snoop Dogg και The Chemical Brothers.

«Θα ζει για πάντα», σχολίασε η Σάρον Όσμπορν, σύζυγος του Όζι. «Χάσαμε έναν θρύλο, ο Μικ Ροκ ήταν ένας πραγματικός καλλιτέχνης», πρόσθεσε. Ο Τζόνι Μαρ κοινοποίησε φωτογραφία με την κάμερα του Ροκ και τη λεζάντα: «Αντίο προς το παρόν, φίλε και σύντροφέ μου Μικ Ροκ. Ο οραματιστής ποιητής».

Ο Ροκ ζούσε στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης με τη σύζυγο και την κόρη του. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία του θανάτου του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα