ΑΘΗΝΑ
12:35
|
16.01.2022
«Ήρωες του εργαζόμενου λαού, με ένα κίνημα τεράστιο αλληλεγγύης και υποστήριξης από τον κερκυραϊκό λαό, από όλο τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα κελιά των πολιτικών κρατουμένων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κέρκυρας, επισκέφθηκε στο νησί της Κέρκυρας σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε απόλυτα συγκινημένος, ενώ επισήμανε ότι «οι νέες γενιές πρέπει να μαθαίνουν την τραγική, αλλά μεγάλη και ηρωική ιστορία αυτού τόπου και αυτού του λαού».

Και συνέχισε λέγοντας πως «Είναι μια πολύ συγκινητική, ιστορική στιγμή να επισκέπτεσαι τους χώρους, τα κελιά που από δω έφευγαν οι μελλοθάνατοι για να πάνε να εκτελεστούν στο Λαζαρέτο. Ήρωες του εργαζόμενου λαού, με ένα κίνημα τεράστιο αλληλεγγύης και υποστήριξης από τον κερκυραϊκό λαό, από όλο τον ελληνικό λαό. Είναι υποχρέωση των απογόνων αυτών των ηρώων, εμάς όλων δηλαδή, να τους τιμάμε, να επισκεπτόμαστε τους χώρους αυτούς, τα κελιά τους». Ο Δημήτρης Κουτσούμπας,  δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημαντικότητα της επιμόρφωσης των νυν κρατουμένων των φυλακών μέσα από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

«Με άδεια της Διεύθυνσης των φυλακών συναντήσαμε τους εργαζόμενους εδώ στο χώρο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που είδαμε με αίθουσες όπου εκπαιδεύονται. Οι κρατούμενοι αποκτούν ουσιαστικά δίπλωμα δημόσιου σχολείου, απολυτηρίου δημόσιου σχολείου, σε αίθουσες πληροφορικής. Είναι από τα ζητήματα που θα πρέπει να ενισχυθούν, να χρηματοδοτηθούν και από το κράτος, από τα υπουργεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μόνο με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων εδώ της περιοχής. Χρειάζεται να ενισχύσουμε συνολικά το σωφρονιστικό σύστημα των φυλακών έτσι απ’ αυτό να βγαίνουν άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούν να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία. ‘Αλλωστε τα στοιχεία τα ίδια του κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν πως όσοι αποφοιτούν από Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας έχουν λιγότερες πιθανότητες να ξαναγυρίσουν στα σίδερα της φυλακής» κατέληξε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του ο κ. Κουτσούμπας θα συναντηθεί επίσης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, ενώ θα πραγματοποιήσει επίσης περιοδεία στην περιοχή του Ποταμού, που επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες, ξεκινώντας από τη γέφυρα του Ποταμού, ενώ θα συναντηθεί και με φορείς της περιοχής.

Η διήμερη επίσκεψη του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ στο νησί της Κέρκυρας, θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί με την ομιλία του σε εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας στο Λαζαρέτο για τους εκτελεσμένους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικό_σας_συνάδελφοι

Ατέλειωτο το πάρτι και ανεξάντλητη η φαντασία των χρηστών του Τουίτερ με τα χάσταγκ #δικό_σας_συνάδελφοι και #γ@μιέσ@ι Μητσοτάκη. Αφορμή έδωσε και πάλι ο Χρήστος Δάντης.
ΣΥΝΑΦΗ

Εμβόλιο ή πρόστιμο για τους άνω των 60 ετών από αύριο Δευτέρα

Νεκρός αξιωματικός σε συμπλοκή του ιορδανικού στρατού με λαθρεμπόρους

Υπόθεση βιασμού 24χρονης, Θεσσαλονίκη «Δεν κάνω πίσω»-Γνωστά ονόματα

Κακόβουλο λογισμικό πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα