ΑΘΗΝΑ
21:35
|
01.05.2024
Για να «τιμήσουν» τη Γερμανία στο πλαίσιο «πολιτιστικής εκδήλωσης». Ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε ζήτησε συγνώμη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, αναγκάστηκε σε δημόσια απολογία μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών, στις οποίες σπουδαστές της Αστυνομικής Ακαδημίας της χώρας του εμφανίζονται ντυμένοι με στολές της ναζιστικής Βέρμαχτ και των Ες-Ες για να «τιμήσουν» τη Γερμανία στο πλαίσιο «πολιτιστικής εκδήλωσης». Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση δεν διέρρευσαν. Τουναντίον, αναρτήθηκαν σε επίσημο λογαριασμό της κολομβιανής αστυνομίας στο Twitter.

Οι σπουδαστές φορούν στολές της Βέρμαχτ και ένας από αυτούς έχει κολλήσει και ένα μικρό μαύρο μουστάκι, μιμούμενος τον Αδόλφο Χίτλερ. Άλλοι φορούν τη μαύρη στολή των Ες-Ες και περιβραχιόνια με τον αγκυλωτό σταυρό. Τρεις από αυτούς ποζάρουν με έναν γερμανικό ποιμενικό στα πόδια τους, μπροστά από ένα ψεύτικο «φρούριο» από χαρτόνι.

Η αίθουσα ήταν διακοσμημένη με κόκκινα, μαύρα και κίτρινα μπαλόνια, τα χρώματα της ομοσπονδιακής Γερμανίας. Οι επισκέπτες μπορούσαν να δουν εκεί ένα αντίγραφο αεροπλάνου της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας Λουφτβάφε και όπλα του ναζιστικού στρατού. Άλλοι σπουδαστές φορούσαν μπλουζάκια με τη λέξη «Αστυνομία» στα γερμανικά, (Polizei).

«Από την αστυνομική σχολή Σιμόν Μπολίβαρ της πόλης Τουλούα, οργανώνουμε μια Διεθνή Εβδομάδα με προσκεκλημένη χώρα της Γερμανία. Με τις πολιτιστικές ανταλλαγές, ενισχύουμε τις γνώσεις των σπουδαστών μας», ανέφερε η ανάρτηση στο Twitter. «Είναι τιμή να είσαι αστυνομικός», κατέληγε το κείμενο.

Ανάμικτες ήταν οι αντιδράσεις στο Twitter. Κάποιοι χρήστες εξοργίστηκαν ενώ άλλοι αντιμετώπισαν με δυσπιστία τις φωτογραφίες, οι οποίες ομολογουμένως έφεραν σε δύσκολη θέση την ηγεσία της Αστυνομίας αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας.

«Η οποιαδήποτε αιτιολόγηση του ναζισμού είναι απαράδεκτη και καταδικάζω προσωπικά οποιαδήποτε εκδήλωση χρησιμοποιεί ή αναφέρεται στα σύμβολα των υπαίτιων του Ολοκαυτώματος που στοίχισε τη ζωή περισσοτέρων των έξι εκατομμυρίων ανθρώπων», δήλωσε ο Ιβάν Ντούκε μέσω Twitter.

Ήδη η Αστυνομία της Κολομβίας καρατόμησε τον επικεφαλής της Αστυνομικής Ακαδημίας. Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πρεσβείες της Γερμανίας και του Ισραήλ στην Μπογκοτά τόνισαν ότι «απορρίπτουν πλήρως κάθε μορφή απολογίας του ναζισμού».

Πηγή: Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα