ΑΘΗΝΑ
12:41
|
23.04.2024
Το FBI σε νέες έρευνες μετά την «εξομολόγηση» ενός εργαζόμενου σε χώρο υγειονομικής ταφής στο Νιου Τζέρσεϊ λίγο πριν… κλείσει τα μάτια του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI) των Ηνωμένων Πολιτειών «χτενίζουν» μια περιοχή στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ προς αναζήτηση της σορού του Τζίμι Χόφα, τους επικεφαλής του αμερικανικού εργατικού συνδικάτου των Οδηγών Φορτηγών (Teamsters Union), ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 50 χρόνια.

Για πολλές δεκαετίες, από το 1957 έως το 1971, ο Τζίμι Χόφα ήταν από τους πιο ισχυρούς και επιδραστικούς συνδικαλιστές των ΗΠΑ με πολλές επιτυχημένες απεργίες στο βιογραφικό του. Ξαφνικά το 1975 χάθηκε από προσώπου γης και η σορός του δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Πρόσφατα έφτασε στα «αυτιά» των πρακτόρων του FBI μια πληροφορία για το πού μπορεί να «εξαφανίστηκε» ο Τζίμι Χόφα. Ένας πρώην εργαζόμενος σε χώρο υγειονομικής ταφής στο Τζέρσεϊ Σίτι δηλώνει ότι ο πατέρας του, του είχε εκμυστηρευτεί ότι ήταν αυτός που έθαψε τη σορό του Χόφα. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης (New York Times) ο Φρανκ Κάπολα, ο οποίος απεβίωσε τον Μάρτιο του 2020, είπε σε φίλο του ότι ο πατέρας του είχε θάψει τον νεκρό Χόφα μέσα σε ένα μεταλλικό βαρέλι κατά παραγγελία μιας συμμορίας «αγνώστων». Σύμφωνα με τον εκλιπών σήμερα Φρανκ Κόπολα, ο πατέρας του έκανε αυτήν την αποκάλυψη λίγο πριν πεθάνει.

Οι πράκτορες του FBI αφού εξασφάλισαν τα απαραίτητα εντάλματα έρευνας μετέβησαν στον χώρο υγειονομικής ταφής και διενήργησαν τη σχετική έρευνα στις 25 και 26 Οκτωβρίου. Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας δήλωσε στους New York Times ότι τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το σημείο βρίσκονται προς το παρόν στο στάδιο της ανάλυσης.

Η εξαφάνιση του Τζίμι Χόφα έχει τεχνηέντως συνδεθεί με την αμερικανική Μαφία, η οποία πάντα εμφανίζεται ως καταλυτικός παίκτης στα συνδικαλιστικά πράγματα των ΗΠΑ. Ο Χόφα είχε κατηγορηθεί για συνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα παρόλο που κάτι τέτοιο ουδέποτε αποδείχτηκε. Ο Ρόμπερτ Κένεντι με την ιδιότητα του γενικού εισαγγελέα επί προεδρίας του αδελφού του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, είχε προσπαθήσει να φέρει τον Χόφα ενώπιον της δικαιοσύνης για μια πλειάδα ποινικών αδικημάτων και μάλιστα είχε συστήσει ομάδα εισαγγελέων και ερευνητών, γνωστή με το όνομα «Πιάστε τον Χόφα». Οι προσπάθειες του Ρόμπερτ Κένεντι ευοδώθηκαν με τον Χόφα να καταδικάζεται το 1967 για χειραγώγηση του σώματος των ενόρκων. Ωστόσο, το 1971 με απόφαση του τότε προέδρου Ρόμπερτ Νίξον  ο Χόφα αφέθηκε ελεύθερος με αντάλλαγμα να αποχωρήσει από το ισχυρό συνδικάτο των Οδηγών Φορτηγών. Πάντως και η οικογένεια των Κένεντι στις ΗΠΑ μετά τις δολοφονίες και των δύο αδελφών έχει συνδεθεί με τη μαφία, χωρίς ποτέ κάτι τέτοιο να έχει αποδειχθεί.

Ο Τζίμι Χόφα γεννήθηκε στη Βραζιλία της πολιτείας Ιντιάνα των ΗΠΑ. Ο πατέρας του ήταν από την Πενσιλβάνια, ολλανδικής καταγωγής, και πέθανε το 1920 όταν ο Χόφα ήταν μόλις επτά ετών. Η οικογένεια του μετακόμισε στο βιομηχανικό Ντιτρόιτ το 1924, που ο Χόφα μεγάλωσε και έμεινε ως το τέλος της ζωής του. Στα 14 του εγκατέλειψε το σχολείο και έκανε διάφορες δουλειές για να βοηθήσει την οικογένειά του. Σε ηλικία 16 ετών ξεκίνησε να εργάζεται σε κατάστημα τροφίμων στην εκφόρτωση προϊόντων από τα φορτηγά για 32 σεντς την ώρα. Το 1931, σε ηλικία 18 ετών, ο Χόφα διοργάνωσε με επιτυχία μια καθιστική απεργία για τους εργάτες διεκδικώντας καλύτερες αμοιβές. Το 1957 ήταν ο επικεφαλής των Teamsters Union.

Την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του ταξίδευε στο Μίσιγκαν για να συναντηθεί, σύμφωνα με φήμες, με ένα από μεγαλύτερα «κεφάλια» της αμερικανικής μαφίας, τον Τόνι Προβετσάνο.  Οι πράκτορες του FBI έχουν ψάξει το «σύμπαν» για τη σορό του Χόφα στο Μίσιγκαν, αλλά δεν βρήκαν ποτέ τίποτα. Ο αστικός μύθος στο Νιου Τζέρσεϊ θέλει τον Τζίμι Χόφα να είναι θαμμένος στο στάδιο των αγαπημένων «Νεοϋορκέζων Γιγάντων» του αμερικανικού ποδοσφαίρου, των New York Giants.

Στο Χόλιγουντ που «βλέπει» σενάρια και εμπορικές επιτυχίες πίσω από τέτοιες ιστορίες σαν του Τζίμι Χόφα, έδωσε τον ρόλο πρώτα στον Τζακ Νίκολσον το 1992 σε σκηνοθεσία Ντάνι Ντε Βίτο και αργότερα το 2019 στον Αλ Πατσίνο στην ταινία «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορτσέζε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Κως: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους γονείς του νεκρού βρέφους

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα