ΑΘΗΝΑ
03:09
|
26.04.2024
Κλιμακώνεται το κύμα διαμαρτυρίας κατά του μερικού λοκντάουν. Για «όργιο βίας» έκανε λόγο ο δήμαρχος της ολλανδικής πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Ολλανδίας άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών, τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας εναντίον της επιβολής των περιοριστικών μέτρων κατά του νέου κορονοϊού στην πόλη Ρότερνταμ.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με ρίψεις νερού και προειδοποιητικά πυρά στον αέρα. Εκατοντάδες ήταν τα άτομα που συμμετείχαν στη διαδήλωση για να εκφράσουν τον θυμό τους για τα μέτρα της κυβέρνησης, το πιστοποιητικό Covid, το μερικό λοκντάουν και την απαγόρευση της χρήσης και κατοχής πυροτεχνημάτων ενόψει της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν περιπολικά ενώ ο δήμαρχος του Ρότερνταμ έκανε λόγο για «όργιο βίας». Συνολικά επτά άτομα τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 20 συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην ολλανδική πόλη.

«Ρίξαμε προειδοποιητικά πυρά και υπήρχαν και απευθείας πυροβολισμοί γιατί η κατάσταση ήταν επικίνδυνη», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Πατρίσια Βέσελς. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μέλη συμμοριών και χούλιγκαν μετείχαν στα επεισόδια.

Το Ρότερνταμ τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός έκλεισε εξαιτίας των ταραχών.

Στα social media κυκλοφόρησαν φωτογραφίες ανθρώπου που, σύμφωνα με αναρτήσεις, πυροβολήθηκε από την αστυνομία, η οποία ανέφερε ότι έχει δει το υλικό, αλλά δεν γνωρίζει ακόμη πώς τραυματίστηκε ο άνδρας. 

Οι αρχές ζήτησαν από ανθρώπους που κατέγραψαν εικόνες των επεισοδίων να στείλουν το υλικό στην αστυνομία, για περαιτέρω διερεύνηση. 

Το περασμένο Σάββατο η Ολλανδία επανέφερε κάποια μέτρα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα που εκτοξεύθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ. Τα εστιατόρια και τα καταστήματα κλείνουν νωρίτερα, ενώ αθλητικοί αγώνες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. 

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα