ΑΘΗΝΑ
15:02
|
02.05.2024
Νέα ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας: «Οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στα 50 πιο εκτεθειμένα στον κορονοϊό επαγγέλματα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέα ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Επικράτειας, Άκης Σκέρτσος, επιχειρεί να εξηγήσει και επεξηγήσει τις πρότερες δηλώσεις περί μεταδοτικότητας της Covid στα σώματα ασφαλείας και αναφέρει πως ανάμεσα στα πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό, αυτό του αστυνομικού δεν βρίσκεται καν στη πρώτη 50άδα. Μάλιστα, αυτή τη φορά επικαλείται μελέτες και δημοσιεύματα του εξωτερικού. Ο κ. Σκέρτσος σχολίασε επίσης ότι η κυβέρνηση ασκεί πολιτική δημόσιας υγείας με επιστημονικά κριτήρια, και όχι με ταξικούς ή πολιτικούς όρους στοχοποίησης συγκεκριμένων επαγγελμάτων, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, γράφει στη δημοσίευσή του: «όποιοι ενδιαφέρονται να μάθουν ποια επαγγέλματα είναι πιο εκτεθειμένα στον κορονοϊό και κατά πόσο οι αστυνομικοί είναι μεταξύ αυτών, δεν χρειάζεται να ανατρέχουν σε “letters to the editor” που δεν αποτελούν μελέτες, καθώς στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης, αλλά απλά προειδοποιούν για τα ατομικά μέτρα προστασίας που αυτονόητα πρέπει να εφαρμόζουν και οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας».

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Επικρατείας  παραθέτει παραπομπές από δημοσίευμα των New York Times, του BBC και σε μελέτη του World Economic Forum λέγοντας πως «σε αυτά ο αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει, ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας είναι λιγότερο εκτεθειμένοι στον κορονοϊό -εκτός από τους υγειονομικούς- και από εκπαιδευτικούς, οδηγούς λεωφορείων, νηπιαγωγούς-βρεφονηπιοκόμους, αεροσυνοδούς, ηθοποιούς, αισθητικούς, κουρείς-κομμωτές, επόπτες σίτισης, εργαζόμενους σε σωφρονιστικά καταστήματα κοκ.» 

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «αυτό δεν σημαίνει πως δεν κολλούν και δεν μεταδίδουν -κολλούν, μεταδίδουν, πρέπει να εμβολιάζονται και ταυτόχρονα να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Σημαίνει, όμως, πως σε μια δημόσια συζήτηση ιεράρχησης των επαγγελμάτων  με δείκτη επικινδυνότητας/ευαλωτότητας, οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στην πρώτη σειρά», και συνεχίζει στην ανάρτησή του γράφοντας: «Μην επιχειρούν, λοιπόν, κάποιοι να δώσουν και δήθεν επιστημονικό υπόβαθρο στον δημόσιο κανιβαλισμό που έχουν στήσει διότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Αποκαλύπτει όμως πολύ καθαρά τα κίνητρά τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα