ΑΘΗΝΑ
23:20
|
05.05.2024
«Απαιτείται σχολαστική προετοιμασία για μια τέτοια συνάντηση και αυτό κάνουμε τώρα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενδέχεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, πριν από το τέλος του τρέχοντος, όπως αποκαλύπτουν διπλωματικές πηγές στη Μόσχα.  

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο « Russia 1» ότι η προετοιμασία αυτής της νέας συνάντησης κορυφής βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. «Απαιτείται σχολαστική προετοιμασία για μια τέτοια συνάντηση και αυτό κάνουμε τώρα», είπε ο Ριάμπκοφ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία, τα οποία η Μόσχα αισθάνεται την ανάγκη «να εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια τι πραγματικά συμβαίνει και πώς». «Η ατζέντα είναι πελώρια», διευκρίνισε ο Ριάμπκοφ και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία απόφαση για την ακριβή ημερομηνία της συνάντησης Πούτιν-Μπάιντεν.

Την προηγούμενη εβδομάδα δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης των δύο Προέδρων στο εγγύς μέλλον, αλλά τόνισε: «Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμα». Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση οι δύο ηγέτες να συναντηθούν πριν από την Πρωτοχρονιά ο Πεσκόφ είπε: «Ναι, είναι πιθανό».

Η πρώτη συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Αμερικανού προέδρου έγινε τον περασμένο Ιούνιο στη Γενεύη.

Τότε ο Τζο Μπάιντεν είχε κάνει λόγο για «θετικό τόνο» στη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, διακρίνοντας, όπως είχε πει «μία γνήσια προοπτική σημαντικής βελτίωσης» των διμερών σχέσεων, χωρίς να κάνει καμία έκπτωση στις αρχές και τις αξίες των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα