ΑΘΗΝΑ
00:33
|
27.04.2024
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από εκπυρσοκρότηση όπλου στο αεροδρόμιο της Ατλάντα, όπου στη συνέχεια επικράτησε πανικός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από όπλο που φέρεται να εκπυρσοκρότησε κατά λάθος στο αεροδρόμιο της Ατλάντα το Σάββατο, προκαλώντας πανικό στο σημείο και σταματώντας τις πτήσεις για περίπου δύο ώρες, εν μέσω μεγάλης κινητικότητας λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) που επικαλείται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η εκπυρσοκρότηση σημειώθηκε όταν ένας υπάλληλος του σταθμού ελέγχου διενεργούσε έρευνα σε τσάντα «λόγω ενός απαγορευμένου αντικειμένου που εντοπίστηκε από τις ακτίνες Χ».

«Σύμβουλε τον επιβάτη να μην αγγίξει τίποτα, και καθώς άνοιξε τη θήκη που περιείχε το απαγορευμένο αντικείμενο, ο επιβάτης πέταξε στην τσάντα και άρπαξε ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο εκείνη τη στιγμή εκπυρσοκρότησε», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Οι αρχές αναζητούν τον ιδιοκτήτη του όπλου, ο οποίος τράπηκε σε φυγή μετά το περιστατικό, που συνέβη κατά τη 13:30 το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο 42χρονος άντρας, φερόμενος ως Κένι Γουελς (Kenny Wells), για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, βαρύνεται σύμφωνα με τον ταγματάρχη της αστυνομίας της Ατλάντα με την κατηγορία της οπλοφορίας σε εμπορικό αεροδρόμιο, της κατοχής πυροβόλου όπλου καταδικασθέντος δράστη, της χρήσης του όπλου και της ανεύθυνης συμπεριφοράς.

Κατά το δημοσίευμα του Reuters, στο σημείο επικράτησε πανικός για το ενδεχόμενο ένοπλου δράστη, με το πλήθος να ορμά έξω από τον τερματικό σταθμό, τρέχοντας στον αεροδιάδρομο. «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν – ακούγονταν ουρλιαχτά», ανέφερε ταξιδιώτης. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της αστυνομίας, ένα άτομο χρειάστηκε πρώτες βοήθειες αφού υπέστη πτώση «στο αίθριο του αεροδρομίου, το οποίο δεν βρίσκεται στον ίδιο χώρο του σημείου ελέγχου ασφαλείας, και δύο άλλοι παραπονέθηκαν για δύσπνοια».

Σύμφωνα με τον Επίσημο Αεροπορικό Οδηγό (OAG) του παρόχου αεροπορικών αναλυτικών στοιχείων, το Χάρτσφιλντ – Τζάκσον (Hartsfield-Jackson) ήταν το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο το 2021. Το αεροδρόμιο της Ατλάντα αναμενόταν να έχει ιδιαίτερη μεγάλη κίνηση κατά την Ημέρα των Ευχαριστιών, και από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 28 Νοεμβρίου αναμενόταν να περάσουν από σημεία ελέγχου ασφαλείας ταξιδιώτες που θύμιζαν σε αριθμό καταστάσεις προ πανδημίας.

Σημειώνεται ότι μόνο τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων των ΗΠΑ κατασχέθηκε αριθμός ρεκόρ πυροβόλων όπλων, ενώ μόνο στην Ατλάντα εντοπίστηκαν 450 πυροβόλα όπλα Σε εθνικό επίπεδο, οι αξιωματικοί της TSA εμπόδισαν 4.495 επιβάτες αεροπορικών εταιρειών να μεταφέρουν πυροβόλα όπλα στις πτήσεις τους, ξεπερνώντας τα 4.432 πυροβόλα όπλα που αλιεύτηκαν το 2019. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα