ΑΘΗΝΑ
09:39
|
19.01.2022
Σύμφωνα με τα υποβληθέντα σχέδια προβλέπεται εγκατάσταση ανεμογεννήτριας ακόμη και πάνω στο τριγωνομετρικό της κορυφής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 300 ορειβάτες, φίλοι της φύσης και μέλη συλλογικοτήτων έκαναν χθες, Κυριακή, συμβολική ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Αγράφων, την Καράβα (2184μ) διαμαρτυρόμενοι για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην κορυφογραμμή.

Σύμφωνα με τα υποβληθέντα σχέδια προβλέπεται εγκατάσταση ανεμογεννήτριας ακόμη και πάνω στο τριγωνομετρικό της κορυφής και η εγκατάσταση όλου του αιολικού πάρκου θα απαιτήσει την ισοπέδωση της και την μείωση του ύψους της κατά 15 μέτρα. Ο δρόμος πρόσβασης που θα ανοιχτεί θα περνά δίπλα απο την αλπική λίμνη της Καράβας, τη νοτιότερη αλπική λίμνη στην Ελλάδα.

Όλοι οι ομιλητές στην συγκέντρωση που έγινε στην κορυφή τόνισαν ότι δεν πρόκειται για συλλήβδην απόρριψη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όπως εντέχνως παρουσιάζεται, αλλά για εναντίωση σε ανεξέλεγκτες και καταστροφικές για το ορεινό περιβάλλον χωροθετήσεις πέρα από κάθε λογική, ακόμα και μέσα σε προστατευόμενες περιοχές. Προανήγγειλαν επίσης την συνέχιση του αγώνα για την προστασία της ορεινής φύσης με κάθε νόμιμο μέσο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι υπόλογη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ελλιπή προστασία των περιοχών Νατούρα. Την αντίθεσή του στα Φαραωνικά, όπως τα χαρακτήρισε, έργα εξέφρασε πριν την ανάβαση και ο Δήμος Πλαστήρα στον οποίο υπάγεται η Καράβα. Στη συμβολική ανάβαση διαμαρτυρίας συμμετείχαν οι ορειβατικοί σύλλογοι ΕΟΣ Καρδίτσας, Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος, ΣΕΟ Θεσσαλονίκης, ΕΟΣ Κατερίνης, ορειβατικοί σύλλογοι των Αγράφων και μεμονωμένοι πεζοπόροι από όλη την Ελλάδα. Ακόμα  πήραν μέρος το Δίκτυο πολιτών για την προστασία των Αγράφων και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

ΠΗΓΗ: Prin.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θετικός στον κορονοϊό ο Άρης Πορτοσάλτε

Συγκλονίζει η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της

Στην Τανάγρα σήμερα τα πρώτα έξι Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας

Ισπανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα