ΑΘΗΝΑ
10:36
|
17.05.2024
Την αποχώρηση της χώρας από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΥΠΕΞ της Νικαράγουας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποχώρηση της χώρας από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Νικαράγουας, Ντένις Μονκάδα.

Στις δηλώσεις του, ο Μονκάδα επιτέθηκε στον ΟΑΚ χαρακτηρίζοντας τον «όργανο» των ΗΠΑ που αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις χωρών της αμερικανικής ηπείρου.

«Ο ΟΑΚ συνεχίζει να είναι όργανο των ΗΠΑ προωθώντας την επεμβατική και ηγεμονική πολιτική των απειλών και της επιθετικότητας ενάντια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής», σημείωσε ο ΥΠΕΞ της Νικαράγουα. Πρόσθεσε δε ότι το παράδειγμα της κυβέρνησης Ορτέγκα ενδέχεται να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι λίγες μέρες πριν, ο ΟΑΚ αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην χώρα -στις οποίες ο Ντανιέλ Ορτέγκα εξασφάλισε τέταρτη πενταετή θητεία– ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλλε στη Νικαράγουα επιπρόσθετες κυρώσεις.

Μοράλες: Πράξη αξιοπρέπειας η αποχώρηση από τον ΟΑΚ

«Πράξη αξιοπρέπειας», χαρακτήρισε την αποχώρηση από τον ΟΑΚ της Νικαράγουας την Κυριακή (21/11) ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας και εμβληματική φυσιογνωμία της λατινοαμερικανικής και παγκόσμιας Αριστεράς, Έβο Μοράλες.

«Η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα κατάφεραν να απελευθερωθούν από τον ιμπεριαλισμό, να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους και να αντισταθούν στον οικονομικό αποκλεισμό των ΗΠΑ και στον διπλωματικό αποκλεισμό του ΟΑΚ, που είναι μηχανισμοί για την οργάνωση πραξικοπημάτων και στρατιωτικών επεμβάσεων στη Λατινική Αμερική». δήλωσε ο Μοράλες μέσω Twitter.

Πηγές: Τelesur, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα