ΑΘΗΝΑ
18:43
|
18.04.2024
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυτοκίνητο έπεσε χθες Κυριακή λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα, πάνω σε ανυποψίαστους ανθρώπους, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, που συμμετείχαν σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στην πόλη Γουόκεσα, της πολιτείας Ουισκόνσιν.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν, ενώ οι αριθμοί μπορεί να αλλάξουν, ανέφεραν οι αρχές της πόλης σε ανακοίνωσή τους αργά την Κυριακή. Τα νοσοκομεία της περιοχής ανέφεραν ότι περιέθαλψαν δεκάδες ασθενείς, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση και το αυτοκίνητο, ένα κόκκινο SUV, που χρησιμοποιήθηκε βρίσκεται στα χέρια των αρχών. Δεν είναι όμως ακόμα σαφές το κίνητρο του επεισοδίου.

Σύμφωνα με πηγές, κατά τη διάρκεια της νύχτας ανακρίθηκε ένα άτομο που πιθανά έχει σημαντικό ποινικό ιστορικό, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν το ενδεχόμενο όποιος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι να είχε εμπλακεί σε προηγούμενο περιστατικό με μαχαίρι και να διέφευγε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παρέλαση ή την παρακολουθούσαν. Συμπλήρωσε πως εξ όσων γνωρίζει, δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.

Γυναίκα δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Fox6 πως το SUV χτύπησε κυρίως μαθήτριες 9 ως 15 ετών, μέλη ομάδας χορού που συμμετείχε στην παρέλαση. Αφηγήθηκε πως αρχικά επικράτησε σιωπή, κατόπιν ακούστηκαν ουρλιαχτά και κόσμος άρχισε να τρέχει προς το σημείο για να βοηθήσει.

Σύμφωνα με την εκτίμηση άλλου αυτόπτη μάρτυρα, το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα μεταξύ 60 και 70 χιλιομέτρων όταν χτύπησε κόσμο.

Τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα, με περιπολικά και με αυτοκίνητα συγγενών και φίλων. Το νοσοκομείο Παίδων του Ουισκόνσιν ανέφερε μέσω Twitter ανέφερε πως εισήχθησαν 15 άτομα ως τις 20:00, από τα οποία δεν είχε υποκύψει κάποιο.

Τα σχολεία στη Γουόκεσα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και θα είναι διαθέσιμοι ψυχολόγοι για τους μαθητές που μπορεί να χρειάζονται υποστήριξη, ανέφερε η τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης.

Με πληροφορίες από CNBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν μαθήτριες δημοτικού

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Νίσυρος: Σε αναστολή ο υπάλληλος του ΥΠΠΟ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα