ΑΘΗΝΑ
06:53
|
19.04.2024
Έπρεπε να φθάσουμε στο 2021 για να αποκτήσουν τα νησιά πλωτά ασθενοφόρα...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο ασθενοφόρο απέκτησε σήμερα η Κέρκυρα.Το σκάφος είναι εφοδιασμένου με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και αποκτήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, θα δραστηριοποιείται στο Ιόνιο Πέλαγος με βάση την Κέρκυρα.

Το σκάφος σχεδιάστηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων του υπουργείου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο την ελληνική καινοτομία και σχεδιασμό. Ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα άρα είναι 100% made in Greece» ανέφερε στην τελετή εγκαινίων ο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αναμένονται και άλλα τέσσερα πλωτά ασθενοφόρα

Το πλωτό ασθενοφόρο Κέρκυρας είναι ένα από τα νέα πέντε πλωτά ασθενοφόρα που θα παραδοθούν στα ελληνικά νησιά, μέχρι το τέλους του έτους. Ήδη έχουν παραδοθεί από ένα στις Λιμενικές Αρχές Σκιάθου και Αίγινας, αναμένεται να δοθεί ακόμη ένα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ το τελευταίο από τα πέντε σκάφη θα δοθεί στη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης.

Τα πλωτά ασθενοφόρα κατασκευάζονται από ελληνική εταιρεία στη Θήβα, είναι πετρελαιοκίνητα, μήκους 11,38 μέτρων, φέρουν δύο σύγχρονους κινητήρες συνολικά 760 ίππων, αναπτύσσουν ταχύτητα πάνω από 40 κόμβους, έχουν αυτονομία άνω των 300 ναυτικών μιλίων και έχουν μεταφορική ικανότητα 12 επιβατών.

Στελεχώνονται με πλήρωμα τριών ατόμων και με νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπλέον έχουν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών που διαθέτει σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα