ΑΘΗΝΑ
11:39
|
07.05.2024
Η πρόταση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόταση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, «να πληρώνουν μέρος της νοσηλείας τους οι ανεμβολίαστοι» συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) να αποδοκιμάζει «με κάθε τρόπο τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΙΣ» και να φθάνει στο συμπέρασμα πως ο κ. Εξαδάκτυλος «λειτουργεί ως λαγός της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Αφορμή ο πρόσφατος ισχυρισμός του κ. Εξαδάκυλου, πως οι ανεμβολίαστοι για Covid-19 θα πρέπει να καλύπτουν από την τσέπη τους τα έξοδα νοσηλείας τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ, με σχετικό δελτίο τύπου, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και απάνθρωπη» την πρόταση εκτιμώντας πως «οδηγεί σε κατάργηση κάθε έννοιας δημόσιας δωρεάν περίθαλψης, αφού με τη λογική αυτή οι ασθενείς οποιοιδήποτε ασθενείς που κρίνεται ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν όπως παχύσαρκοι, καπνιστές ή οδηγοί θα πρέπει να πληρώνουν μέρος των νοσηλίων τους».

Και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) «δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών η δωρεάν περίθαλψη», διαχωρίζοντας ουσιαστικά τη θέση του από αυτήν που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου είχαν σπεύσει να καταδικάσουν άμεσα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στο ΕΣΥ -ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ- χαρακτηρίζοντάς τες επιεικώς απαράδεκτες και καλώντας τον κ. Εξαδάκτυλο να να ξεχνά ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπέρα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά το Πεκίνου σε περιστατικό στην Κίτρινη Θάλασσα

PFLP και PIJ: Η παλαιστινιακή ενότητα ματαίωσε όλες τις δολοπλοκίες

Λετονία: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σιδηρόδρομων

Η Κίνα εκτόξευσε 4 δορυφόρους στο Διάστημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα