ΑΘΗΝΑ
06:12
|
25.04.2024
Οι ταραχές που σημειώνονται είναι πράξεις «καθαρής βίας» εκ μέρους «ηλιθίων», δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ο Ολλανδός πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ταραχές που σημειώνονται από την Παρασκευή στην Ολλανδία είναι πράξεις «καθαρής βίας» εκ μέρους «ηλιθίων», δήλωσε σήμερα ενώπιον δημοσιογράφων ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

«Αυτό που είδαμε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι καθαρή βία», δήλωσε ο Ρούτε ο οποίος προσέθεσε πως δεν θα αποδεχθεί ποτέ «ηλίθιοι» να βιαιοπραγούν απέναντι στις δυνάμεις της τάξης «υπό το πρόσχημα ότι είναι δυσαρεστημένοι», λόγω των υγειονομικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19.

«Είναι καθαρές εκρήξεις βίας που στρέφονται κατά των αστυνομικών μας, κατά των πυροσβεστών μας, κατά ανθρώπων σε ασθενοφόρα, αυτό δεν έχει καμία σχέση με διαδήλωση», είπε ο Ρούτε, σύμφωνα με το RTL Nieuws.

«Η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα κάνουν ό,τι βρίσκεται στην εξουσία τους προκειμένου εκείνοι που είναι πίσω από αυτό να λογοδοτήσουν», συνέχισε.

Υπενθυμίζεται πως χθες Κυριακή το βράδυ ξέσπασαν ως απόρροια των νέων περιοριστικών μέτρων ταραχές για τρίτη μέρα στη σειρά σε Ολλανδία αλλά και Βέλγιο, με τον αριθμό των συλλήψεων σε τρεις ημέρες διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων κατά της Covid-19 να ανέρχονται σε 145, σύμφωνα με την αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ολλανδία επανέφερε την περασμένη εβδομάδα ένα μερικό lockdown προκειμένου σύμφωνα με την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει μια έκρηξη των μολύνσεων της Covid-19, με μια σειρά υγειονομικών περιορισμών που επηρεάζουν κυρίως τον τομέα της εστίασης που θα πρέπει να κλείνει στις 20:00.

Πηγές: NL Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα