ΑΘΗΝΑ
18:21
|
19.04.2024
Έντονες είναι για ακόμη μία φορά οι αντιδράσεις ενάντια στα νέα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται σε μια σειρά χωρών της Ευρώπης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονες είναι για ακόμη μία φορά οι αντιδράσεις ενάντια στα νέα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία που εφαρμόζονται σε μια σειρά χωρών της Ευρώπης.

Για τρίτη συνεχή νύκτα ξέσπασαν χθες, Κυριακή, ταραχές στην Ολλανδία. Διαδηλωτές έριξαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν ζημιές στις πόλεις Ένσεντε, Λέουβάρντεν, Τίλμπουργκ και το Γκρόνινγκεν.

Ωστόσο οι χθεσινές διαδηλώσεις ήταν λιγότερο έντονες σε σχέση με τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν την Παρασκευή στο Ρότερνταμ και το Σάββατο στη Χάγη. Στη διάρκεια των τριών προηγούμενων ημερών συνελήφθησαν συνολικά 145 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα χθεσινά επεισόδια ήρθαν μια μέρα αφότου η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών στο Ρότερνταμ εν μέσω αυτού που ο δήμαρχος της πόλης αποκάλεσε «όργιο βίας» που ξέσπασε σε μια διαδήλωση κατά των περιορισμών για τον COVID-19. Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν και 51 στη διάρκεια των επεισοδίων.

Η ολλανδική κυβέρνηση προκάλεσε την οργή των πολιτών επιβάλλοντας εκ νέου μερικό λοκντάουν και υιοθετώντας μια σειρά υγειονομικών κανόνων που πλήττουν κυρίως την εστίαση, η οποία θα πρέπει να κλείνει στις 20:00. Εξάλλου σκοπεύει να απαγορεύσει την είσοδο των ανεμβολίαστων σε κάποιους χώρους προκειμένου να περιορίσει το κύμα των μολύνσεων.

Στις Βρυξέλλες ταραχές ξέσπασαν χθες, Κυριακή, στο πλαίσιο πολύ μαζικής διαδήλωσης περίπου 35.000 ανθρώπων, οι οποίοι αντιτίθενται στα νέα μέτρα. Ένα μέρος των διαδηλωτών επιχείρησε να ακολουθήσει διαφορετική πορεία από αυτήν που είχε συμφωνηθεί με τις αστυνομικές δυνάμεις, προκαλώντας την απάντηση των τελευταίων μέσω κανονιών νερού. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν έπειτα σε πολλά σημεία της πόλης. «Απορρίπτουμε τα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών μας, τα οποία δεν προσφέρουν τίποτα υπέρ των υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης» σημείωναν σε δήλωσή τους οι διοργανωτές.

Οι αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν ότι πλέον η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική παντού, ενώ επανέφεραν και την τηλεργασία όπου αυτό είναι εφικτό, προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του νέου κύματος της covid-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα