ΑΘΗΝΑ
18:10
|
19.04.2024
«Αξίζει ένα δυνατό χειροκρότημα στον λαό της Βενεζουέλας που συνεχίζει να επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στη δημοκρατία και το δικαίωμά του να ζει ειρηνικά».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βενεζουέλα απέρριψε, χθες Δευτέρα, τις κατηγορίες Μπλίνκεν σχετικά με τις εκλογές της Κυριακής και κάλεσε τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση Μπάιντεν να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο.

«Αρκετά με την παραβίαση του Χάρτη του ΟΗΕ», ανέφερε σε μήνυμα που δημοσίευσε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Φέλιξ Πλασένσια.

Απαντώντας στη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, πρόσθεσε ότι στις εκλογές της Κυριακής ο λαός της Βενεζουέλας επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του στη δημοκρατία.

«Αξίζει ένα δυνατό χειροκρότημα στον λαό της Βενεζουέλας που συνεχίζει να επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στη δημοκρατία και το δικαίωμά του να ζει ειρηνικά, παρά την πολύμορφη επιθετικότητα και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την ρατσιστική κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο Μπλίνκεν επεσήμανε ότι η αντιπολίτευση, αναφερόμενος στον εξτρεμιστικό κλάδο της, «παρενοχλήθηκε» και κυριάρχησαν «άδικες συνθήκες» στις εκλογές της 21ης Νοεμβρίου.

«Η παρενόχληση της αντιπολίτευσης, η λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης και άλλες αντιδημοκρατικές τακτικές επιβεβαιώνουν ότι οι εκλογές της 21ης Νοεμβρίου στη Βενεζουέλα δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες», ανέφερε.

«Επικροτούμε τη θαρραλέα αντιπολίτευση και καλούμε το καθεστώς Μαδούρο να σεβαστεί τις δημοκρατικές αρχές» πρόσθεσε.

Σε πείσμα της δήλωσης αυτής, πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της Κυριακής στη Βενεζουέλα έγινε με τη συμμετοχή τουλάχιστον 300 διεθνών παρατηρητών απο πολλές χώρες, ανάμεσά τους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα πρώτα συμπεράσματά τους, αρκετές από αυτές τις ομάδες παρατηρητών, ήδη ανακοίνωσαν ότι η διαδικασία ήταν διαφανής, γρήγορη και παρείχε εμπιστοσύνη και εγγυήσεις στον πληθυσμό.

Σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE), η συμμετοχή ήταν 42,26%.

Πηγή: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα