ΑΘΗΝΑ
08:57
|
02.12.2021
Διαδηλώσεις σημειώθηκαν απόψε σε κεντρικές περιοχές της Άγκυρας με συνθήματα κατά του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντείνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια στην Τουρκία μπροστά στην αυξημένη πίεση που ασκεί στα νοικοκυριά η ασταμάτητη ακρίβεια και οι σχεδόν καθημερινές υποτιμήσεις της τουρκικής λίρας έναντι δολαρίου και ευρώ.

Εικόνα

Σε αρκετά καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ έχει αρχίσει να επιβάλλεται όριο στις αγορές βασικών προϊόντων καθώς όσοι μπορούν προσπαθούν να κάνουν προμήθειες για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται σε βασικά είδη.

Ξένοι ανταποκριτές μεταδίδουν για παράδειγμα πως έχει αρχίσει να μπαίνει όριο στις αγορές ακόμη και καθημερινών προϊόντων όπως είναι το ρύζι, η ζάχαρη και καφές.

Μόνο σήμερα αναφέρθηκαν σε αρκετά αστικά κέντρα της Άγκυρας μικρές ή και μεγαλύτερες, αλλά ηχηρές, διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση, το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, με μοναδικό σύνθημα: Κυβέρνηση παραιτήσου!

Διαδήλωση πραγματοποίησαν πολίτες ακόμη και μπροστά από την Κεντρική Τράπεζα στην Άγκυρα, ζητώντας και πάλι την παραίτηση Ερντογάν.

Καλέσματα για ξεσηκωμό και απεργία

Σύμφωνα με Τούρκους και Κούρδους δημοσιογράφους το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας και το Κόμμα Εργατών Τουρκίας έκαναν έκκληση στο λαό να ξεσηκωθεί, να βγει στους δρόμους και να συμμετάσχει σε γενική απεργία.

Διαδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις σημειώθηκαν και σε ορισμένα πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων το Πολυτεχνείο Μέσης Ανατολής, ΜETU, που προκάλεσαν την βίαιη αντίδραση των αστυνομικών αρχών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος υπουργός Οικονομικών στην Τουρκία με εντολή Ερντογάν

Παγκόσμια Τράπεζα: Βοήθεια 280 εκατ. δολαρίων στο Αφγανιστάν

ΟΗΕ: Άδικο και αναποτελεσματικό το κλείσιμο των συνόρων για την Όμικρον

ΗΠΑ: Απειλή παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα