ΑΘΗΝΑ
05:24
|
21.05.2024
Συλλυπητήρια από Μητσοτάκη, Τσίπρα και Υπουργείου Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Βουλγαρία μεταβαίνουν ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και οι υπουργοί Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι και Υγείας Βένκο Φίλιπτσε της χώρας προκειμένου να επισκεφθούν τους επτά τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Σόφιας και να ενημερωθούν για τα αίτια του δυστυχήματος με το λεωφορείο που τα ξημερώματα τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα 46 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε πως τα περισσότερα θύματα του δυστυχήματος είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, όμως υπάρχουν και πολίτες της Σερβίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, σε δήλωσή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του ΜΙΑ, έκανε λόγο για «τραγωδία», για την οποία, όπως είπε, ενημερώθηκε προσωπικά από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ.

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με έναν από τους επιζώντες. Μου ανέφερε ότι κοιμόντουσαν στο λεωφορείο όταν ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη. Κατάφεραν να σπάσουν ένα από τα τζάμια και να σωθούν μερικοί άνθρωποι. Δυστυχώς οι άλλοι δεν μπόρεσαν να σωθούν. Είναι μια φοβερή τραγωδία διότι τα περισσότερα θύματα είναι νέοι: 12 παιδιά κάτω των 18 ετών και οι άλλοι 20-30 ετών. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολίτες της χώρας μας, αλλά υπάρχουν και από τη Σερβία», πρόσθεσε ο Ζάεφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι δήλωσε ότι το λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανήκε σε τουριστικό γραφείο των Σκοπίων. Σε αυτό, όπως είπε, επέβαιναν κυρίως νεαρά ζευγάρια που εκμεταλλεύτηκαν το τριήμερο, καθώς χθες, Δευτέρα, ήταν αργία στη χώρα – Ημέρα Αλβανικού Αλφαβήτου- και πήγαν εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.

Συλλυπητήρια και από την Ελλάδα

Τη βαθιά του θλίψη για την τραγική είδηση του δυστυχήματος με λεωφορείο στη Βουλγαρία, εκφράζει ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας

«Είμαι απόλυτα τρομοκρατημένος από το τρομερό δυστύχημα και τις απώλειες ζωών στη Βουλγαρία, νωρίς σήμερα το πρωί, ειδικά μικρών παιδιών. Οι προσευχές μας απευθύνονται στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την αλληλεγγύη του στον λαό της Βόρειας Μακεδονίας εκφράζει από την πλευρά του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα στη Βουλγαρία που οδήγησε στον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» έγραψε στο twitter o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Συγκλονισμένος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Φριχτά τα νέα του θανάτου 45 ανθρώπων, μεταξύ τους δεκάδες παιδιά, σε τροχαίο δυστύχημα στην Βουλγαρία χθες βράδυ», δήλωσε ο κ.Σασόλι και συνέχισε: «Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Συμπαραστεκόμαστε στη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία αυτήν την τραγική μέρα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα