ΑΘΗΝΑ
16:00
|
19.05.2024
Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τέτοια ώστε άρχισαν οι μεταφορές ασθενών σε νοσοκομεία της Γερμανίας ώστε να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Γερμανία μεταφέρονται ασθενείς με κορονοϊό από την Ολλανδία, καθώς η χώρα αδυνατεί να αντιμετωπίσει τον μεγάλο αριθμό νοσηλευόμενων, την ώρα που τα νοσοκομεία δέχονται πρωτόγνωρη πίεση.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό ασθενής με κορονοϊό μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί με ασθενοφόρο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας σε νοσοκομείο του Μπόχουμ, περίπου 240 χιλιόμετρα πιο ανατολικά, ενώ ένας ακόμα θα ακολουθήσει εντός της ημέρας, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα γερμανικά νοσοκομεία έχουν προσφέρει συνολικά 20 κλίνες σε ασθενείς από την Ολλανδία, ενώ ήδη στα προηγούμενα κύματα της επιδημίας είχαν περιθάλψει δεκάδες Ολλανδούς ασθενείς.

Μέχρι τη Δευτέρα, οι 470 από τις 1.050 συνολικά κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Ολλανδία ήταν κατειλημμένες από ασθενείς με covid-19 και ήδη τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις τακτικές τους υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των χημειοθεραπειών και των εγχειρήσεων καρδιάς, προκειμένου να έχουν αρκετές κλίνες για ασθενείς με covid-19.

Πηγές: RTE News, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα