ΑΘΗΝΑ
12:38
|
26.04.2024
«Ο πολιτισμός σώζεται όταν σώζονται οι άνθρωποι».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η κινητοποίηση των εργαζόμενων του Πολιτισμού, έξω από το υπουργείο Εργασίας σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο κλάδος των καλλιτεχνών μετά και την απαγόρευση της πρόσβασης μη εμβολιασμένων πολιτών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Ο πολιτισμός σώζεται όταν σώζονται οι άνθρωποι» αναγράφει το πανό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος, ενώ «ο πολιτισμός δεν κληρονομείται γεννιέται στους αγώνες» γράφει το πανό του ΣΕΗ.

Όπως αναφέρουν στην σχετική τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι ο κλάδος του Πολιτισμού εξακολουθεί να είναι ο βαρύτερα πληττόμενος εάν και θεωρητικά δεν υπάρχει πλέον λοκντάουν.

«Με τις απαγορεύσεις στην πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και στην εστίαση, αλλά και με την άνοδο των κρουσμάτων που προκαλεί αβεβαιότητα, η αγορά εργασίας έχει συρρικνωθεί, ενώ παρατηρείται καταστρατήγηση και αυτών των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και διεκδικούν

  • Διόρθωση λαθών που οδήγησαν στον αποκλεισμό συναδέλφων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού μηνών Ιουνίου- Ιουλίου και το εποχικό επίδομα.
  • Επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Αύγουστο-Σεπτέμβρη, όπου ο κλάδος μας υπολειτουργούσε, με συνεχή τοπικά lockdown και απαγορεύσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων ακόμη και σε περιοχές που δεν υπήρχε έξαρση της πανδημίας.
  • Άμεση επίλυση και του θέματος των εγγεγραμμένων στο Μητρώο μετά τις 10 Ιανουαρίου 2021 και ένταξή τους με πλήρη δικαιώματα στα μέτρα στήριξης.
  • Ζητήματα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας με αφορμή τα πρόσφατα εργατικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των γυρισμάτων της ταινίας «Αναλώσιμοι» στη Θεσσαλονίκη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα