ΑΘΗΝΑ
22:29
|
27.04.2024
Ο Σλοβάκος διπλωμάτης φέρεται πως παραιτήθηκε γιατί αισθάνθηκε πως δεν είχε ισχυρή διπλωματκή υποστήριξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πριν καλά καλά συμπληρώσει 10 μήνες στη θέση που ανέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Γιαν Κούμπις, ανακοίνωσε απόψε την παραίτηση από τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Σλοβάκος διπλωμάτης παραιτήθηκε πιθανώς γιατί αισθάνθηκε πως δεν είχε ισχυρή διπλωματκή υποστήριξη. Κατά άλλους, αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή εναντιωνόταν στην μεταφορά της έδρας του από τη Γενεύη της Ελβετίας στην Τρίπολη της Λιβύης.

Όπως και να έχει η παραίτησή του δεν περνά απαρατήρητη καθώς σημειώνεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τις πολιτικές εξελίξεις της Λιβύης και ενώ απομένει περίπου ένας μήνας πριν τις προεδρικές εκλογές της 24ης Δεκέμβρη. Σημειώνεται δε την επομένη του κλεισίματος των καταθέσεων υποψηφιοτήτων για τη διεκδίκηση της θέσης του αρχηγού του κράτους στις εκλογές που διεκδικούν πάνω από 98 άτομα.

Κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει έπειτα από αίτημα δημοσιογράφων στην υπηρεσία επικοινωνίας του ΟΗΕ. Ωστόσο αργότερα εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε την παραίτηση προσθέτοντας πως ο παραιτηθείς θα ενημερώσει αύριο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για όσα διαδραματίζονται στη Λιβύη.

Ο 69χρονος πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας που διετέλεσε επίσης ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για τον Λίβανο και ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, ανέλαβε τα καθήκοντα του ειδικού απεσταλμένου για τη Λιβύη τον περασμένο Ιανουάριο, διαδεχόμενος τον Γασάν Σαλάμε, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση αυτή πέρυσι τον Μάρτιο λόγω του έντονου στρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα