ΑΘΗΝΑ
14:16
|
25.04.2024
Στον πανεπιστημιακό καθηγητή Γιοαχίμ Σάουερ προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν πείθεται από τα επιστημονικά δεδομένα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν πείθεται από τα επιστημονικά δεδομένα. Αυτό εν μέρει οφείλεται σε μια κάποια τεμπελιά και το βόλεμα των Γερμανών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο σύζυγος της απερχόμενης καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, Γιοαχίμ Σάουερ, στο πλαίσιο συνέντευξης που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Με φόντο τον περιορισμό των εμβολιασμών στη Γερμανία περίπου στο 70% του γενικού πληθυσμού, ο Ζάουερ φάνηκε να χάνει την υπομονή του με την κάμψη που παρατηρείται εδώ και καιρό  στη χώρα του σε σχέση με τα εμβόλια.

Έτσι, δεν αρκέστηκε να καταλογίσει στους συμπατριώτες του μόνο τεμπελιά. Αναφέρθηκε και σε μία άλλη κατηγορία πληθυσμού που διατηρούν προσωπικές πεποιθήσεις, οι οποίες,  (όπως ανέφερε) συνιστούν «ένα είδος ιδεολογικής αντίδρασης σε αυτό που θεωρούν πως είναι δικτατορία του εμβολιασμού». Παρατήρησε δε πως αυτή η κατηγορία ανθρώπων δεν έχει στεγανά μορφωτικά ή  επαγγελματικά εκτιμώντας πως σε αυτή την κατηγορία πληθυσμού συμπεριλαμβάνονται γιατροί και πανεπιστημιακοί επιστήμονες.

Επισήμανε πως σήμερα «είμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης επιτυχίας της επιστήμης», αφού «κανείς δεν πίστευε ότι θα είχαμε ένα εμβόλιο σε τόσο λίγο χρόνο». Χαρακτηρίζοντας το επίτευγμα «θαύμα» πρόσθεσε πως «η επιστήμη είναι σημαντική και θα είναι πολύ καλό αν οι νέοι αφιερωθούν σε αυτή».

Μέρκελ: Τη μπουγάδα τη βάζει ο άντρας μου! | Reader

Η Μέρκελ είναι από το 1988 παντρεμένη με τον καθηγητή της Ακαδημίας Επιστημών του Βερολίνου Γιοακίμ Σάουερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα