ΑΘΗΝΑ
14:26
|
20.04.2024
Ο Τούρκος άσος του ΝΒΑ ζήτησε το μποϊκοτάρισμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που πρόκειται να διεξαχθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο την Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος άσος της ομάδας του NBA, Μπόστον Σέλτικς, ζήτησε το μποϊκοτάρισμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που πρόκειται να διεξαχθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο την Κίνα.

«Γίνεται μια γενοκτονία εκεί πέρα, υπάρχουν τόσο πολλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είναι ντροπή για όλους τους διεθνείς οργανισμούς που δεν παρεμβαίνουν υψώνοντας το ανάστημά τους», είπε χαρακτηριστικά ο Καντέρ στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης που έδωσε πριν λίγες ώρες στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Παράλληλα, κάλεσε τις ομοσπονδίες των πλέον δημοφιλών αθλημάτων στις ΗΠΑ να παραδειγματιστούν από όσα έγιναν με την υπόθεση της εξαφάνισης της διάσημης Κινέζας αθλήτριας Πενγκ Σουέι και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (WTA) που προ ημερών εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Πεκίνου, με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της WTA, Στιβ Σάιμον, να μην αποκλείει μάλιστα την παύση διεξαγωγής τουρνουά στην Κίνα, εάν το Πεκίνο δεν έριχνε «φως» στην εξαφάνιση της Κινέζας πρωταθλήτριας.

Μάλιστα, ο Καντέρ δεν δίστασε να βάλει στο «στόχαστρο» του τους Λεμπρόν Τζέιμς και Μάικλ Τζόρνταν.

«Πριν βάλεις την υπογραφή σου πρέπει να κάνεις μια αναζήτηση για το τι συνθήκες επικρατούν εκεί που φτιάχνουν τα παπούτσια σου», δήλωσε ο Καντέρ αναφερόμενος στον Τζέιμς, με αφορμή το λανσάρισμα των νέων παπουτσιών του σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς και «Βασιλιά» του NBA.

Παράλληλα, ο Καντέρ επανέλαβε πως ο πλουσιότερος αθλητής του NBA και για τους περισσότερους φιλάθλους του αθλήματος, Μάικλ Τζόρνταν, «δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για την μαύρη κοινότητα» και πως «τον ενδιαφέρει μόνο πόσα παπούτσια πουλάει».

Θυμίζουμε ότι η Πενγκ Σουέι είχε εξαφανιστεί μετά από αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί, οδηγώντας ακόμη και τον ΟΗΕ στην απαίτηση να δοθούν αποδείξεις ότι είναι ζωντανή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος μπασκετμπολίστας τοποθετείται για πολιτικά ζητήματα, αφού προ έτους χαρακτήρισε την απόφαση Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί «κίνηση πολιτικά υποκινούμενη» για καθαρά «ψηφοθηρικούς λόγους» μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα