ΑΘΗΝΑ
09:21
|
17.05.2024
Η πρωτοβουλία «Σκλάβοι της Νέας Υόρκης» επιχειρεί να ξεκινήσει στις ΗΠΑ δημόσιο διάλογο για τη δουλεία και τις συνέπειές της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου για την δουλεία και τις συνέπειές της επιχειρούν να ξεκινήσουν δύο Αφροαμερικανίδες μέσα από την πρωτοβουλία «Σκλάβοι της Νέας Υόρκης» (Slavers of New York).

Η Άντα Ρέσο και η Έλσα Γουέιτ εμπνεύστηκαν την πρωτοβουλία με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν την κοινωνία της μεγαλούπολης για ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια στην Ιστορία των ΗΠΑ: Τη δουλεία εκατομμυρίων Αφρικανών, χάρη στην απλήρωτη εργασία των οποίων κτίστηκε η μελλοντική υπερδύναμη.

This image has an empty alt attribute; its file name is 00slavery-stickers-02-articleLarge.jpg

Όπως επισημαίνει σε σημερινό εκτενές ρεπορτάζ η ιστοσελίδα του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Ντόιτσε Βέλλε, η πρωτοβουλία «Σκλάβοι της Νέας Υόρκης» ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με το Κίνημα «Οι Ζωές των Μαύρων Έχουν Σημασία» (Black Lives Matter,BLV) σε μία περίοδο κατά την οποία ξεσηκώθηκε ένα μεγάλο μέρος του αμερικανικού λαού (ανεξαρτήτως εθνοτικής προέλευσης, καταγωγής, θρησκείας, ηλικίας) ενάντια στην αστυνομική ρατσιστική βία και τις φυλετικές διακρίσεις σε βάρος των Αφροαμερικανών.  

Σύμφωνα με την επίσημη ιστορία, η Νέα Υόρκη και όλος ο Βορράς ήταν ‘τα καλά παιδιά’ την περίοδο της δουλείας. Ωστόσο η Νέα Υόρκη ήταν το κέντρο του δουλεμπορίου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Wall Street χτίστηκε από σκλάβους».

Η πρωτοβουλία Slavers of New York, έχοντας ξεκινήσει από το Μπρούκλιν, έχει επεκταθεί ήδη σε όλη τη Νέα Υόρκη.

Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Αφροαμερικανός Έρικ Άνταμς, δεν απέκλεισε να αλλάξουν τα ονόματα ορισμένων δρόμων.

Ώστόσο,η Έλσα θεωρεί ότι δεν αρκεί μόνο να εξαφανιστούν τα ονόματα δουλεμπόρων από τους δρόμους, αλλά «να ξεκινήσει μία ειλικρινής, δημόσια συζήτηση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά άνδρας που φέρεται να έβαλε φωτιά σε συναγωγή

Μενίδι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο γυναικοκτόνος

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα