ΑΘΗΝΑ
12:19
|
20.04.2024
Ζήτησε «έκτακτη συνεδρίαση» των Ευρωπαίων υπουργών αρμοδίων για τη μετανάστευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Γαλλία δεν θα αφήσει τη Μάγχη να γίνει νεκροταφείο» δήλωσε απόψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τον τραγικό θάνατο τουλάχιστον 31 μεταναστών στα παγωμένα νερά της Μάγχης.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε την “άμεση ενίσχυση των μέσων της υπηρεσίας Frontex στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, απαιτώντας να συγκλιθεί «έκτακτη συνεδρίαση» των Ευρωπαίων υπουργών αρμοδίων για «τη μεταναστευτική πρόκληση».

Τόνισε πως θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθούν και να καταδικαστούν «οι υπεύθυνοι αυτού του δράματος».

Επιπλέον, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Ντερμανέν δήλωσε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι διακινητές που έχουν άμεση σχέση με το ναυάγιο που οδήγησε στο θάνατο 31 μετανάστες.

«Θέλω εδώ να πω ότι οι πρώτοι υπεύθυνοι αυτής της επονείδιστης κατάστασης είναι οι διακινητές» πρόσθεσε ο υπουργός μιλώντας από το Καλαί. Ζήτησε επίσης «διεθνή συντονισμένη πολύ σκληρή απάντηση απέναντι σε αυτό το δράμα που μας επηρεάζει όλους».

Ο Ντερμανέν είπε ότι τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την ανατροπή της λέμβου τους κατά τον διάπλου της Μάγχης με προορισμό τη Βρετανία.

Συνολικά, 33 άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα, 31 άνθρωποι χάθηκαν και μόλις δύο διασώθηκαν.

Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι επιβάλλεται η συνεργασία με τη Βρετανία για την καταπολέμηση αυτών των διακινητών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα